Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απέτυχαν οι ΗΠΑ στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς


Εκτός του αποκλεισμού των Σκοπίων, ο Αμερικανός πρόεδρος απέτυχε να πείσει τους Συμμάχους για την διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς.
Ο πρόεδρος Μπους υπέστη "οδυνηρή διπλωματική ήττα" καθώς οι ΝΑΤΟικοί εταίροι απέρριψαν τις εκκλήσεις του για να τεθούν όι πρώην Σοβιετικές δημοκρατίες της Ουκρανίας και Γεωργίας σε "τροχιά ΝΑΤΟ", επισημαίνει το Φοξ Νιους. Η απόφαση για τον προσωρινό αποκλεισμό των δυο χωρών είναι αναπόφευκτο ότι θα "χαροποιήσει" την Μόσχα που είναι αντίθετη στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς.
Πρόκειται για ένα "πικρό" αποτέλεσμα στην τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ για τον πρόεδρο Μπους ο οποίος είχε προσπαθήσει να βελτιώσει την υστεροφημία του στην εξωτερική πολιτική.
Ο πρόεδρος "διακινδύνευσε το κύρος του" υποστηρίζοντας με τόση θέρμη την διεύρυνση προς Ανατολάς και έφτασε στο σημείο να μεταβεί στην Ουκρανία για να την προωθήσει, γράφει το αμερικανικό δίκτυο στην ιστοσελίδα του."Ο προέδρος Μπους εγκαταλείπεται από τους συμμάχους του", γράφει η ανταπόκριση των Τάιμς του Λονδίνου.
Ο Μπους βρέθηκε αντιμέτωπος με την άρνηση της Γερμανίας και της Γαλλίας να ενδώσουν στις εκκλήσεις του γα να προσφερθεί καθεστώς υποψηφίων χωρών (MAP) στην Γεωργία και Ουκρανία.Ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, φάνηκε να συντάσσεται με τον γαλλο-γερμανικό άξονα υποστηρίζοντας ότι είναι "πρώιμη" η πρόσκληση προς τις δυο χώρες να συμμετάχουν στο MAP αν και όπως σημειώνουν οι Τάιμς μπορεί να χρειασθούν έως και δέκα χρόνια μέχρι οι δυο χώρες να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Νοβόστι εκτιμά ότι η αντίδραση των Ευρωπαίων στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ οφείλεται στην "μαχητική ρητορική" του Βλαντιμίρ Πούτιν.Η απειλή του Πούτιν ότι η Ρωσία θα στρέψει τους πυραύλους της κατά της Ουκρανίας σε περίπτωση που η χώρα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ "αποδείχθηκε ικανή να αναβάλλει την πρόσκληση για συμμετοχή στο MAP", τονίζει το Νοβόστι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]