Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιά θα είναι η αντίδραση των Αμερικανών;

«Φοβάμαι ότι το μόνο που καταφέραμε είναι να ξυπνήσουμε έναν κοιμισμένο γίγαντα και να τον γεμίσουμε με την επιθυμία να εκδικηθεί» σχολίασε ο Ιάπωνας ναύαρχος Εσορόκου Γιαμαμότο μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ.
Έχοντας εργαστεί επί σειρά ετών σε επιτελικές θέσεις του ΝΑΤΟ καιγνωρίζοντας τον τρόπο σκέψης των Αμερικανών,πιστεύω ότι για το φιάσκο του Βουκουρεστίου αργά ή γρήγορα οι Αμερικανοί θα θελήσουν να πάρουν το" αίμα" τους πίσω.
Ήδη άρχισαν τα όργανα προσπαθώντας να μειώσουν την παταγώδη αποτυχία τους στο να επιβληθούν στα υπόλοιπα μέλη. Βέβαια, εκ του ασφαλούς, οι αμερικανοί τα βάζουν με την Ελλάδα και όχι με τους Γερμανούς ή τους Γάλλους, ξέροντας πως γράφοντας εναντίον μας (New York Times) δεν πρόκειται να χάσουν τίποτα.
Αλλά ακόμη και σε αυτό δείχνουν πόσο χαμένα τα έχουν, ξεχνώντας τη δύναμη της Ελληνικής Ομογένειας, τους Έλληνες που κατέχουν σημαντικό τμήμα του πλούτου στη "γη των ευκαιριών".
Τα γραφόμενα είναι μία κίνηση για να μετρήσουν ουσιαστικά τις αντιδράσεις και για να δούνε πόσο μπορούν να "τραβήξουν το σχοινί".
Ουσιαστικά, συμπεριφέρονται σαν πληγωμένο ζώο, που είναι επικίνδυνο, αλλά στα τελευταία του. Και το σημειώνω αυτό, επειδή σε όλη τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου απέδειξαν πως βρίσκονται αλλού. Δεν συνειδητοποίησαν τις αλλαγές που έχουν συμβεί στην Ευρώπη, δεν έχουν αντιληφθεί πως ο Πούτιν κατάφερε και ανέκαμψε την Ρωσία και την κατέστησε ξανά παράγοντα της διεθνούς πολιτικής και οικονομικής σκηνής.
Έφευγε ο Μπους και πήγαινε ο Πούτιν. Ο νικημένος το έβαλε στα πόδια και ο νικητής πήγε να κλείσει συμφωνίες με όσους στάθηκαν στο ύψος τους και εξυπηρέτησαν τα συμφέροντά του αλλά και των χωρών τους.
Πανικός λοιπόν στις ΗΠΑ και βλέπω πως το επόμενο μέτρο που θα πάρουν, θα είναι η κωλοσκόπηση όλων όσων εξέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να ξέρουν το μέγεθος της ζημιάς κατά την επιστροφή τους.
Και φυσικά η Ελλάδα θα "πληρώσει" την ζημιά εάν δεν κινηθεί γρήγορα προς τους σημερινούς της φίλους, κλείνοντας εμπορικές συμφωνίες μαζί τους.
Όσο για το κουμπαριό του Καραμανλή, έχω την εντύπωση πως μάλλον πάει για "χαλάστρα" κατά το καλοκαιράκι. Είναι το ιδανικό χρονικό σημείο να πληγεί ο Ελληνικός τουρισμός με ποικίλες μεθόδους και να μπορέσει ταυτόχρονα ο Ερντογάν να "συσπειρώσει" τον πληθυσμό αλλά και να εκδιώξει τους "κακούς δαίμονες" που τον περιτριγυρίζουν το τελευταίο διάστημα.
Στα Σκόπια, η αναταραχή μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από όσο αναμένεται, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η αλλαγή κυβέρνησης προκειμένου να αιτιολογηθεί οποιαδήποτε αλλαγή πλεύσης στην πολιτική που θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν. Η αλλαγή πλεύσης μάλιστα κρίνεται απολύτως αναγκαία, λόγω του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιπέσει η σημερινή κυβέρνηση των 35άρηδων.
Μεταξύ σοβαρού και αστείου βέβαια, η χώρα μας πρέπει να επαγρυπνεί και οι πολίτες να είναι σε έτοιμοι να δώσουν μεγαλύτερες μάχες (κυρίως με τους "εφιάλτες" που καραδοκούν μέσα στις υπερπολυτελείς τους κατοικίες). Η "επίθεση", που είναι βέβαιο ότι θα εξαπολυθεί εναντίον μας, θα είναι τμηματική και ποικιλότροπη. Οι δειλοί εξάλλου, πάντοτε κρύβονται και δεν φανερώνονται, τοποθετώντας ανδρείκελα στρατιώτες για να ικανοποιήσουν τους σκοπούς τους.
Το μόνο αντίδοτο είναι τα μάτια μας ανοιχτά και εθνική ενότητα στη πράξη.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]