Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραδέχτηκε ο Μπους πως γνώριζε για τα βασανιστήρια σε αιχμαλώτους!


Γνώριζε, ενέκρινε και υποστήριζε, τις μεθόδους ανακρίσεων και βασανισμών, o George Bush Junior, σύμφωνα με συνέντευξη-πρόκληση που έδωσε
πριν από λίγες ημέρες στο κανάλι ΑΒC

Γνώριζε… Ενέκρινε… Υποστήριζε…
Δεν ξέρω πώς να αρχίσω να τοποθετώ στη σειρά αυτά που νιώθω διαβάζοντας την συγκεκριμένη είδηση… Γνώριζε… Γνώριζε και μάλιστα συμφώνησε στο να γίνουν ανακρίσεις προχωρημένου βαθμού, με εικονικές εκτελέσεις, πνιγμούς, αλλά και κυριολεκτικής ψυχολογικής ισοπέδωσης.
Δεν γνωρίζω πόσο εύκολα μπορεί κάποιος άνθρωπος να συνειδητοποιήσει αυτή την είδηση. Ότι δηλαδή ο Πρόεδρος των ΗΠΑ γνώρισε και ενέκρινε τον κατακερματισμό ανθρωπίνων ψυχών.
Βέβαια, και σε άλλες περιπτώσεις γνώριζε. Ήξερε πως ο Σαντάμ δεν είχε κανένα πυρηνικό οπλοστάσιο και δεν απειλούσε την παγκόσμια ειρήνη, παρά μόνο κάποια αδύναμα (στρατιωτικά) κράτη με τα οποία γειτονεύει το Ιράκ. Ήξερε επίσης ο κ. Μπους πως ούτε με την Αλ-Κάϊντα είχε σχέση το Ιράκ, αλλά ούτε και με τον Μπιν-Λάντεν. Ήξερε πως χρειάζεται πετρέλαιο και δύναμη και γι αυτό αποφάσισε και διέταξε την εκστρατεία κατά του Σαντάμ Χουσεΐν.
Ήξερε όμως πως και η Σερβία δεν απειλεί κανέναν, αντίθετα ήταν ίσως ο μοναδικός παράγοντας διατήρησης της σταθερότητας στα Βόρεια Βαλκάνια. Έπρεπε όμως να δοκιμάσει όπλα, έπρεπε να ετοιμάσει το έδαφος για την απόβαση των αμερικανικών εταιρειών στην Ευρώπη. Έπρεπε να διαμελίσει για να μπορεί εύκολα να χειριστεί λαούς και κράτη. Έπρεπε να προλάβει να κινηθεί και να τοποθετηθεί στρατιωτικά πολύ κοντά στη Ρωσία. Έπρεπε να εμποδίσει την ενεργειακή εξάπλωση της Ρωσίας πριν καταλάβουν οι Ρώσοι ότι μπορούν να το κάνουν.
Έπρεπε να σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, για να προωθήσει τα σχέδια των αμερικανικών εταιρειών, για να ικανοποιήσει τα αφεντικά του. Έπρεπε να φορτώσει ακόμη μία σειρά από στυγερά εγκλήματα στις πλάτες τις δικές του αλλά και του αμερικανικού λαού, για να μπορέσει να κοιμάται ήσυχος, σαν καλό σκυλάκι που έκανε όλα όσα του ζήτησε το αφεντικό του.
Η παραδοχή των βασανιστηρίων δεν εξαλείφει, ούτε παραγκωνίζει όλα τα άλλα που έκανε αυτός ο μικρός (σε όλα του) πρόεδρος των ΗΠΑ. Γιατί, κατάφερε να κάνει το αδιανόητο: κατάφερε να εξαφανίσει την ελπίδα των φτωχών και των αδικημένων, που πάντα έλπιζαν και ελπίζουν πως κάποιος θα τους βοηθήσει χωρίς να τους εκμεταλλευθεί στη συνέχεια. Και κατάφερε, επίσης, να αμαυρώσει την υπερηφάνεια των αμερικανών πολιτών και να τους κάνει μισητούς σε όλο τον κόσμο. Κατάφερε να εξωτερικεύσει την προσωπική του δυστυχία και το μαύρο της δικής του καρδιάς, στις ζωές και στις καρδιές όλων των ανθρώπων.
Πρέπει όμως να θυμηθώ πως παρόμοιες συμπεριφορές στο παρελθόν δικάστηκαν και καταδικάστηκαν όχι μόνο από τη διεθνή κοινότητα, αλλά και από το Διεθνές Δικαστήριο. Η περίπτωση του Χίτλερ και των συνεργατών του είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Στις ημέρες μας όμως, αυτοί που αποφασίζουν και συμπεριφέρονται ως στυγνοί δολοφόνοι ή δεν δικάζονται ή αθωώνονται όταν οδηγηθούν μπροστά στη δικαιοσύνη. Το παράδειγμα του αρχηγού του UCK που πρόσφατα αθωώθηκε για μαζικές δολοφονίες νομίζω ότι είναι το χαρακτηριστικότερο…


Πιο συγκεκριμένα,ο πρόεδρος της Αμερικής, μίλησε για τις συναντήσεις των συμβούλων του, καθώς η CΙΑ ετοίμαζε ένα μυστικό πρόγραμμα ανακρίσεων στις οποίες χρησιμοποιούνταν ακραίες μέθοδοι όπως εικονικός πνιγμός και άλλα βασανιστήρια

"Αρχίσαμε να συνδέουμε τις τελείες,
προκειμένου να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό,
μαθαίνοντας όσα ήξεραν οι κρατούμενοι"...



"Πράγματι, γνώριζα ότι

η ομάδα εθνικής ασφαλείας

συνεδρίαζε γι΄ αυτό το θέμα.

Και το ενέκρινα..."


Προσωπικά δεν έχω

να προσθέσω

τίποτε άλλο, παρά

μία συγνώμη,

επειδή δεν φώναξα νωρίτερα

για το δίκιο όλων αυτών

των ανθρώπων

ξεχνώντας το σημαντικότερο

πως αύριο μπορεί εγώ

να είμαι στη θέση τους

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]