Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης ζητεί από την Τουρκία η Κ.Ράις

Μήπως ήπιε πολύ και τα έλεγε αυτά;




Έκκληση προς την Αγκυρα να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης απηύθυνε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, μιλώντας στο ετήσιο τουρκοαμερικανικό συνέδριο στην Ουάσινγκτον.

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναφέρθηκε στον οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου και επισήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «συνεχίζουν να ενθαρρύνουν την Τουρκία να αναγνωρίσει και να προστατεύσει τα πολιτικά δικαιώματα όλων των θρησκευτικών και εθνικών ομάδων», σημειώνοντας ότι αυτό θα θα γινόταν «με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Αναφερόμενη επίσης στο Κυπριακό χαρακτήρισε τη λύση του προβλήματος «κλειδί» για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, την οποία οι ΗΠΑ υποστηρίζουν. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «κλειδί» για την υλοποίηση της διαδικασίας αυτής αποτελεί η ετοιμότητα της Αγκυρας «να είναι ανοιχτή σε νέες προσπάθειες για το διαιρεμένο νησί της Κύπρου που θα αποσκοπούν στην επίτευξη συμφωνίας για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

Τέλος υπογράμμισε τη σημασία του αγωγού φυσικού αερίου που ήδη συνδέει την Τουρκία με την Ελλάδα, και στο μέλλον θα επεκταθεί ως την Ιταλία.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]