Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν "ελληνικό φύλο"

Παραβλέποντας οι Σκοπιανοί γείτονές μας το αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, ότι τον 6ο και 7ο μ.Χ αιώνα οι Σλάβοι κατέκλισαν τη Βαλκανική ερχόμενοι από Βορρά, ισχυρίζονται ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων!

Αντιγράφω εδώ ένα μικρό σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο "Αρχαία Ελληνική Ιστορία" του Γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή κ. Ulrich Wilcken (Εκδόσεις Παπαζήση σελ.278):

Οι θεσμοί του κράτους, η θρησκεία και τα ήθη των Μακεδόνων δείχνουν καθαρότερα από τα (πράγματι πολύ λίγα) γλωσσικά τους κατάλοιπα ότι δεν ήταν ιλλυρικής ή θρακικής ή άλλης καταγωγής "βάρβαροι", όπως από πολλές πλευρές έχει υποστηριχθεί, αλλά ότι αποτελούσαν ένα ε λ λ η ν ι κ ό φ ύ λ ο.
Αποκομμένοι στις βόρειες περιοχές όπου ζούσαν από τη μεγάλη ανάπτυξη των άλλων ελληνικών φύλων που κατοικούσαν νοτιώτερα, είχαν τη δική τους εντελώς διαφορετική εξέλιξη: διετήρησαν επί αιώνες τους παλαιούς, αρχικά σε όλους τους Έλληνες, θεσμούς αλλά παρέλαβαν βέβαια και μερικά στοιχεία από τους Ιλλυριούς και τους Θράκες γείτονές τους.
Αυτά τα αξιοσημείωτα έγραφε στη δεκαετία του '70 ο διακεκριμένος Γερμανός καθηγητής, πολύ πριν ξεσπάσει η διαμάχη μας με τους Σκοπιανούς για το όνομα, και τους φανφαρονισμούς ότι είναι απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου!

Αν ο Μ. Αλέξανδρος δεν ήταν

μία φορά Έλληνας, τότε δεν

ήταν χίλιες φορές Σλάβος!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]