Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν χρηματοδότησαν την καλύτερη ταινία!


Κοινωνία άδικη και παλιοκοινωνία...

άλλους τους κατεβάζεις κι άλλους

τους ανεβάζεις στα... "τάρταρα"

"Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα λάβει για πρώτη φορά, ύστερα από 7 χρόνια, 500.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ, ενώ ξεχωριστά, ύστερα από αίτησή τους προς το υπουργείο Πολιτισμού και μέσω του υπουργείου Οικονομικών, θα λάβουν από 500.000 ευρώ για τις ταινίες που ετοιμάζουν οι: Θόδωρος Αγγελόπουλος, Κώστας Γαβράς, Παντελής Βούλγαρης και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος".

Το λέει ξεκάθαρα η ανακοίνωση… Μας λένε ότι μοιράζουν χρήματα, αλλά μόνο σε κάποιους, σε μερικούς, σε φίλους και σε γνωστούς!!!

Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό. Δηλαδή, άλλοι δεν υπάρχουν;

Και τι ακριβώς ταινίες ετοιμάζουν αυτοί που χρηματοδοτούνται;

Και είναι μόνο αυτοί; Άλλοι δεν υπάρχουν; Άλλοι δεν ετοιμάζουν ταινίες; Και τι ταινίες χρηματοδοτούνται τελικά; Μικρού μήκους; Μεγάλου μήκους; Μεσαίου μήκους; Γουέστερν; Ιστορικές; Φαντασίας; Θρίλερ; Αστυνομικές; Αισθησιακές; Θα μας πούνε για να γνωρίζουμε κι εμείς;

Όλοι μας γνωρίζουμε για μία ταινία (που δυστυχώς δεν είδαμε ποτέ) που θα έκανε θραύση εντός και εκτός Ελλάδας. Η ταινία της Τζέκου με τον πρώην γ.γ. Υπ. Πολιτισμού κ. Ζαχόπουλο. Ταινία άκρατου ρεαλισμού, δράσης και με σασπένς ακόμη και μετά τα γυρίσματα!

Δηλαδή, η κα Τζέκου δεν δικαιούται να πάρει και αυτή την χρηματοδότηση; Τόσα έξοδα έκανε! Τόσο κόπο κατέβαλε! Με ανοιχτό σενάριο και real-time σκηνές συγκίνησε και μόνο σε φωτογραφίες. Χώρια που εξαιτίας αυτής της ενασχόλησής της έχασε τη δουλειά της, μπήκε φυλακή, δεν μπήκε (και ούτε ποτέ θα μπει) στο δημόσιο.

Είναι αξιοκρατία αυτή; Απλά ρωτάω…

Πάντως, αν συνεχιστούν οι χρηματοδοτήσεις λέω να σκηνοθετήσω κι εγώ καμιά ταινία, έτσι για τα γεράματα!!! (μόνο ο πρώην Πειραιώς θα σκέφτεται τα γεράματά του; Που τον θυμήθηκα κι αυτόν πάλι…)

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]