Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

'Ενα ευρύ φάσμα προσωπικοτήτων εκφράζεται υπέρ του Πούτιν

Πηγή έμπνευσης, σταθερότητας

και ασφάλειας για τους Ρώσους


Από τον διαφωνούντα συγγραφέα Αλεξάντερ Σολζενίτσιν έως τον «πατέρα» της περεστρόικα, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, μία καλή εκατοντάδα προσωπικοτήτων της Ρωσίας έχουν κινητοποιηθεί υπέρ του Βλαντίμιρ Πούτιν, που επομένως αναδεικνύεται ως μία προσωπικότητα της Ρωσίας που εξασφαλίζει τη συναίνεση, στο πολυτελές άλμπουμ με τίτλο «Για τον Πούτιν» που κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».

Έτσι, ο Αλεξάντερ Σολζενίτσιν, του «Αρχιπελάγους του Γκουλάγκ» γράφει στο άλμπουμ αυτό για τον Πούτιν ότι «κληρονόμησε μία χώρα γονατισμένη και λεηλατημένη με την πλειοψηφία του πληθυσμού αποθαρρυμένη, μέσα στη μιζέρια. Ξεκίνησε λοιπόν την ανασυγκρότηση της Ρωσίας, αργά και με μικρά βήματα. Προσπάθεια που άλλωστε δεν έτυχε εκτίμησης αμέσως».

Για τον «πατέρα της περεστρόικα» Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο πρόεδρος Πούτιν γνωρίζει ''εκ των έσω'' τη δυτική ζωή, τόσο τις καλές όσο και τις αρνητικές πλευρές της, χαιρετίζοντας στη συνέχεια τις «ηγετικές» ικανότητές του, τις άρτιες πανεπιστημιακές σπουδές του σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια όχι μόνον της Ρωσίας αλλά και όλης της Ευρώπης με πολλές δημοκρατικές περγαμηνές--τη Νομική σχολή στην Αγία Πετρούπολη.

Με τη σειρά του ο τσετσένος ηγέτης Ραζμάν Καντίροφ επισημαίνει ότι «ο Πούτιν είναι ο πρώτος τη τάξει πολιτικός παγκοσμίως και ο τσετσενικός λαός τον ευγνωμονεί που κράτησε την Τσετσενία μέσα στη Ρωσία», ενώ μη κυβερνητικές οργανώσεις επικρίνουν τις πρακτικές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εκεί, που είναι ακόμη παρούσες παρ' ότι οι συγκρούσεις έχουν σταματήσει εδώ και καιρό.

Ο κινηματογραφιστής Νικίτα Μιχάλκοφ (''Ψεύτης Ήλιος'') γράφει ότι όπου και αν οδήγησε η μοίρα τον πρόεδρό μας, οι πράξεις του θα δείχνουν πάντοτε ότι είναι γεμάτες αξιοπρέπεια, ενός ηγέτη και άντρα αληθινού.

Η βραβευμένη αθλήτρια της γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα μαρτυρεί ότι ο Πούτιν έδωσε στους συμπατριώτες της και σε εκείνη «αυτοπεποίθηση μπροστά στο μέλλον», ο «σεφ» Αρκάντι Νοβίκοφ συμφωνεί ότι «η Μόσχα και εστιατόριά της γνώρισαν άνθηση» τις ημέρες διακυβέρνησης του Πούτιν και τέλος η λαϊκή τραγουδίστρια Αλα Πουγκάτσεβα υπερθεματίζει ότι «πρόκειται για άντρα έξυπνο, που ό,τι λέει το πράττει κιόλας».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]