Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Την αρχηγία του κόμματος “Ενωμένη Ρωσία” δέχθηκε να αναλάβει ο Βλαντιμίρ Πούτιν



  • Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται

    στην πολιτική σκηνή της χώρας

Απεδέχθη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, την πρόταση να ηγηθεί του μεγαλύτερου ρωσικού κόμματος της χώρας, «Ενωμένη Ρωσία», κίνηση η οποία θα εδραιώσει την επιρροή του μετά την αποχώρησή του από την προεδρία τον επόμενο μήνα.
«Αποδέχθηκα την πρόταση. Είμαι έτοιμος να αναλάβω και άλλες ευθύνες και να ηγηθώ του κόμματος», δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στη συγκέντρωση των αντιπροσώπων της «Ενωμένης Ρωσίας» στη Μόσχα, η οποία μεταδόθηκε απ΄ευθείας από την κρατική τηλεόραση.
Η «Ενωμένη Ρωσία» που ελέγχει τη Δούμα (την Κάτω Βουλή) δημιούργησε τη θέση του προέδρου αυτήν την εβδομάδα ειδικά για τον Πούτιν, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση του κόμματος.

Έγινε τελικά η αναμενόμενη πρόταση για ανάληψη της αρχηγίας του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία» προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Το «μυστικό» υποβολής της συγκεκριμένης πρότασης είχε διαρρεύσει αρκετές ημέρες πριν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να ξέρει την αντίδραση – απάντηση που θα έδινε ο κ. Πούτιν.

Ενώ δεν έχει γίνει ακόμη η αλλαγή της σκυτάλης στην Ρωσική προεδρία, ο ρώσος πολιτικός δείχνει τις προθέσεις του να επανέλθει ή για την ακρίβεια να μην αποχωρήσει από την πολιτική, με μία τελείως διαφορετική θέση (για πόσο άραγε);

Η επάνοδός του θα γίνει σε σχεδόν μηδενικό χρόνο, χωρίς ουσιαστικά να λείψει ούτε μία ημέρα από την εξουσία, αλλά ουσιαστικά, από την Προεδρία. Η προσωπική επιλογή του αντικαταστάτη του (δεξί του χέρι, που ποτέ δεν θα του δημιουργήσει προβλήματα) άλλωστε, έδειξε πως υπήρχε σχέδιο για την «συνέχιση» του ρόλου και της προσωπικής πολιτικής του κ. Πούτιν.

Έτσι, ο σημερινός άτυπος πρόεδρος της Ρωσίας, διαφαίνεται πως λίαν συντόμως θα επανέλθει επίσημα σε θέση εξουσίας (που ακόμη δεν έχει παραδώσει).

Σατανικό μυαλό τελικά ο Βλαδίμηρος, σε πλήρη αντίθεση με άλλους ηγέτες Ευρωπαίους και μη (να μην λέμε και ονόματα...).

Βέβαια, δεν γνωρίζω τι προβλέπεται από το ρωσικό σύνταγμα σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της χώρας παραιτηθεί.

Ποιός θα τον αντικαταστήσει;

Ποιές διαδικασίες έχουν προβλεφθεί και ποιές θα ισχύσουν;

Θα έχει δικαίωμα ο Πούτιν να επανέλθει στην Προεδρία μετά από τυχούσα παραίτηση του υπάρχοντος Προέδρου; (τυπικά αυτή τη στιγμή είναι ο Μεντβέντεφ )

Ο χρόνος θα δείξει, αλλά τα μάτια του Βλαντιμίρ δεν προδίδουν άνθρωπο που δεν ξέρει να σκέφτεται ή που δεν ξέρει να προετοιμάζει τις κινήσεις του...
Την προεδρία της Ρωσίας θα αναλάβει ο νεοεκλεγείς Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν σχεδιάζει να προσχωρήσει στο κόμμα της «Ενωμένης Ρωσίας».
Στο συνέδριο ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι μοιράζεται πολλά κοινά ιδανικά με το κόμμα, αλλά επισήμανε:
«Προς το παρόν, πιστεύω ότι είναι πρόωρη η άμεση συμμετοχή μου στις δραστηριότητες του κόμματος. Θεωρώ ότι είναι πιο σωστό, μετά την εκλογή μου στην προεδρία, να μη συνδεθώ άμεσα με ένα πολιτικό κόμμα».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]