Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνδικαλισμός στον Ελληνικό Στρατό;

Δεν δέχθηκαν να κάνουν σκοπιές
οι ΕΠΟΠ και κάλεσαν δικηγόρο!!!
Απίστευτο και όμως πέρα για πέρα αληθινό!!!

Σε στρατιωτική μονάδα της ακριτικής Αλεξανδρούπολης, ο διοικητής κάλεσε τους ΕΠΟΠ (οπλίτες πενταετούς υποχρέωσης) προκειμένου να τους ενημερώσει πως λόγω της δραστικής μείωσης του αριθμού εφέδρων οπλιτών του στρατοπέδου και άρα αδυναμίας της υποχρέωσης φρούρησης και κάλυψης των επίμαχων σημείων του με σκοπούς-φρουρούς, είναι υποχρεωμένος να τους ζητήσει να αυξήσουν (προσωρινά) τις υπηρεσίες τους από 10 σε 15 μηνιαίως.
Ο διοικητής του στρατοπέδου προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια επειδή διέγνωσε κόπωση σωματική και ψυχολογική στους έφεδρους στρατιώτες και θέλοντας (προφανώς) να προλάβει τα χειρότερα (άσκοπες αιτήσεις αναβολών, απόπειρες αυτοκτονίας, δημιουργία ψυχολογικών προβλημάτων κ.α.) ζήτησε (έχοντας αυτό το δικαίωμα) από τους Οπλίτες (φαντάρους και όχι υπαξιωματικούς) Πενταετούς Υποχρεώσεως να καλύψουν τις ανάγκες φρούρησης του στρατοπέδου και να συμπαρασταθούν στους εφέδρους αλλά και να συμβάλουν με τον τρόπο αυτό στη λύση του προβλήματος που προέκυψε.
Οι ΕΠΟΠ, δέχθηκαν και αποχώρησαν από το στρατόπεδο, την επομένη ημέρα όμως εισήλθαν στο γραφείο του διοικητή συνοδεία δικηγόρου, απαιτώντας να ΜΗΝ αυξηθούν οι "υπηρεσίες" τους!!!
Δεν είναι, νομίζω, προς σχολιασμό η στάση του διοικητή που αποδέχθηκε το παράλογο και παράνομο αίτημα των ΕΠΟΠ, όπως δεν είναι προς σχολιασμό η στάση των ΕΠΟΠ που συνδικαλίσθηκαν και με συνοδεία δικηγόρου (μη στρατιωτικού) ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ (παραβαίνοντας την αρχική τους συμφωνία) την κατάργηση της ιεραρχίας (δεν υπέβαλαν πρότερο σχετικό αίτημα ιεραρχικά).
Η ανικανότητα (διοικητής) και η ηλιθιότητα (ΕΠΟΠ) οδηγούν σε νευρικό παροξυσμό τους έφεδρους οπλίτες στρατιώτες που υπηρετούν την θητεία τους (χωρίς να τους αποζημιώνει κανείς) στη συγκεκριμένη μονάδα και ΚΑΝΕΙΣ δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να προσπαθήσει να βρεθεί μία λύση.

Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. οταν θα μαθεις οτι οι εποπ δεν ειναι οπλιτες πενταετους υποχρεωσης τοτε σχολιασε τις αντιδρασεις τους.κ ποιος σου ειπε οτι το προβλημα των εποπ ειναι οι φανταροι?απλα ζητουν επιπλεον ατομα(και αλλους εποπ ασ πουμε)για να μειωθουν οι υπηρεσιες τους.εσυ αν θελεις,στην δουλεια σου κανε υπερωριες χωρις να πληρωνεσαι κ μην διαμαρτηρεσαι..κ μην ξεχνας οτι ειναι δουλεια των εποπ ο στρατος.δεν ειναι φανταροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε αναγνώστη, ότι και αν μου λες, είναι στρατιωτικοί και υπάγονται στη νομοθεσία που τους θέλει μη συνδικαλισμένους... Για σκέψου να κάνουν απεργία εν καιρώ πολέμου, επειδή έτσι θα έχει αποφασίσει το συνδικαλιστικό τους όργανο!!! Οι ΕΠΟΠ είναι (τιμητικά) υπαξιωματικοί, μακράς διαρκείας στρατιώτες και ο σκοπός δημιουργίας τους είναι η άρτια εκπαίδευση ενός σημαντικού αριθμού στρατευμένων. Το ότι ο διοικητής της μονάδας ανέχθηκε την συμπεριφορά τους, έγκειται μάλλον στο γεγονός του "κινητού τηλεφώνου" και της διαδραστικότητάς του με το γνωστό σε όλους "μέσον". Η εικόνα αυτή ήταν τραγική, πόσω δε μάλλον αφού έγινε σε παραμεθόριο περιοχή. Η αλληλεγγύη, δε των περί ου ο λόγος ΕΠΟΠ, προς τους έφεδρους στρατευμένους, εάν βαθμολογηθεί παίρνει -100!!! Αφού δεν νοιάστηκαν για τις ψυχικές και τις σωματικές αντοχές των εφέδρων και προτίμησαν να τους "φορτώσουν" ακόμη περισσότερο, αγνοώντας τους κανόνες ασφαλείας του στρατοπέδου στο οποίο οι συγκεκριμένοι ΕΠΟΠ υπηρετούν. Φαντάζομαι μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει κανόνας ασφάλειας, ιδιαίτερα σε στρατόπεδα στα οποία η πρόσβαση σε πυρομαχικά θεωρείται εύκολα... Για σκέψου λοιπόν κάποιον έφεδρο στρατιώτη να μπει "σαλταρισμένος" σε κάποιο θάλαμο ή σε κάποιο γραφείο και να έχει γεμάτη γεμιστήρα στο όπλο του... Θα ήθελες να είσαι απέναντί του; Για φαντάσου, σε κάποια άλλη περίπτωση, ο έφεδρος στρατιώτης λόγω κόπωσης να κοιμηθεί βράδυ στην σκοπιά του και να αφήσει εκτεθειμένο το στρατόπεδό του αλλά και όλους τους συναδέλφους του... Όσο για το παραμυθάκι πως οι ΕΠΟΠ είναι στρατιωτικοί, θα συμφωνήσω μέχρις ενός σημείου... Και το σημείο αυτό σταματά εκεί που αρχίζει η συναδελφοσύνη... Έγινα κατανοητός; Επαναλαμβάνω πως ήταν τραγικό το σφάλμα του διοικητή του στρατοπέδου που δεν τιμώρησε πάραυτα τους "πραξικοπηματίες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχας φιλε δεν νομιζω να γνωριζεις τον ορισμο του υπαξιωματικου,κατα δευτερον εχεις δοκιμασει να κανεις σκοπιες για εξι και επτα συνεχομενα ετη,να λειπεις απτην οικογενεια σου για 12 ημερες και να κανεις απο πανω και δεκα υπηρεσιες(24ωρες και φυσικα απληρωτες)το μηνα.Σκεψου τα λιγο και μετα μπορεις με την ανεση σου να θαψεις τους επαγγελματιες οπλιτες και οχι οπλιτες πενταετους υποχρεωσης οπως λες που φανερωνει οτι δεν εχεις καμια σχεση με το αντικειμενο του θεματος που αναρτησες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν, καλέ μου αναγνώστη (προφανώς υπαξιωματικέ επαγγελματία οπλίτη) θα σου πω μερικά απλά πράγματα, επειδή όχι μόνο γνωρίζω την λέξη υπαξιωματικός, αλλά και την έννοιά της, που προφανώς αγνοείς.
    Ο υπαξιωματικός φέρει την ευθύνη για συγκεκριμένα άτομα και δράσεις. Ο υπαξιωματικός όμως φέρει στους ώμους του μια σοβαρή ευθύνη που του βάζουν οι "σαρδέλες" του. Να διατηρεί το ηθικό ψηλά και να συμπαραστέκεται στους έφεδρους οπλίτες. Ο υπαξιωματικός δεν είναι στρατηγός, αγαπητέ και έχει πολύ σοβαρά καθήκοντα. Απαράβατη προϋπόθεση να τα γνωρίζει και να τα τηρεί. Αν θέλεις συνδικαλισμένο στράτευμα, νομίζω πως διάλεξες λάθος δουλειά. Πίστεψέ με, αν νομίζεις συνδικαλισμό να υπερασπίζεσαι ένα μόνο μέρος του στρατεύματος, τότε λανθάνεις οικτρά. Το στράτευμα αποτελεί (ή τουλάχιστον πρέπει να αποτελεί) συμπαγές σώμα, ευέλικτο και χωρίς εσωτερικά προβλήματα. Εσύ μπορείς κάλλιστα να υπερασπίζεσαι τους "συντρόφους" σου "επαγγελματίες οπλίτες". Και καλα κάνεις... Αλλά κάλλιστα θα έπραττες εάν σκεφτόσουν πως δεν είστε ΜΟΝΟ εσείς στο στράτευμα. Υπάρχουν και άλλοι, που έχουν και αυτοί όρια κόπωσης (όπως πολύ ωραία αναφέρθηκες στα δικά σου...) Μπράβο σου για την αλληλεγγύη, αλλά σκέψου, μήπως θα έπρεπε να την "διευρύνεις" λίγο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο για το αν γνωρίζω τι είναι υπαξιωματικός, δεν θέλω να απαντήσω. Αυτοί που με γνωρίζουν ξέρουν. Αυτοί που ξέρουν να διαβάζουν, κατάλαβαν. Αυτοί που έχουν μάθει να λειτουργούν σε ομάδες και όχι σε "μονάδες" γνωρίζουν πολύ καλά ποιός είμαι και ποιός είσαι... Δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις. Ο καθείς με τον λόγο και τα έργα του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το μόνο που έχω να σχολιάσω (γνωρίζοντας καλα -και δεν υπερβάλλω- τα θεματα περι υπηρεσιων είναι οτι ο μόνος λόγος πολλών υπηρεσιών σε ολο το στρατιωτικό προσωπικο και κυρίων των Υπξκών μεχρι και των στρατευσίμων αυξομειώνεται ανάλογα με τα γούστα καθε Διοικητη ναι και άνω. Όπου δέν υπάρχει καλή θέληση απο αυτούς δυστυχως οι υπηρεσίες ειναι πολλές και δύσκολες. Εσύ φίλε Κωσταντίνε φαντάζομαι καταλαβαίνεις οτι το οτι μειώθηκε η θητεία οδηγεί αναγκαστικά σε αρκετα δυσκολότερη για το προσωπικο θητεία. Δέ μπορει αυτή τη διαφορά να την καλύψει μία μερίδα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ (γιατι ΝΑΙ, οι ΕΠΟΠ είναι στρατιωτικοι) γιατι επαγγελονται ''Στρατιωτικοί''!! Οσοι φορουν την στολή αυτη επειδη δουλευουν ειναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, οσοι κάνουν τη θητεία τους είναι ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ και όλοι μαζι είναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ. Σκεψου οτι αν κάποιος κανει 15 υπηρεσίες το μήνα, απασχολείται απο την υπηρεσία του για 32 ωρες ανα 16ωρο!! Αν εχει οικογενεια και παιδια βράστα!! Αναρωτιέται ποια μερα θα γυρισει σπίτι και θα βρει στο κρεβάτι του τον γείτονα (για να ακουστεί και λίγο χιουμοριστικα ας πουμε)!!! Αν δεν εχει οικογενεια με αυτο το ρυθμο μαλλον δε θα κάνει ποτε. Πληρώνει ενα σπιτι για να μενει λιγότερο του 1/4 του μήνα μέσα και απασχολείται τα αλλα 3/4 για να πήρώνεται με το βασικό μισθό! Και επειδή πρίν μίλησες για ηθικό, σκέψου ποσοστό ηθικού που μπορει να έχει ένας άνθρωπος σκεπτόμενος τα παραπάνω.

    Καλο σας βραδυ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λοιπόν εγώ απλά υπηρέτησα τη θητεία μου (ΔΝΕΑΣ Τ/Θ ). Δε θα αναφερθώ στο σύμπλεγμα κατωτερότητας που έχουν -όχι όλοι- οι ΕΠΟΠ, μόνιμοι υπαξιωματικοί, κομάντα μαχήμια όπως θέλετε πειτε τους.
    Θα αναφερθώ στο πόσο πουλημένοι είναι. Όλη τη μέρα το μόνο που τους νοιάζει είναι πως θα βρούνε να φιδιάσουν, θα αγγαρέψουν κανένα νεοσύλλεκτο, και θα γκρινιάζουνε. Τρώνε και πίνουνε τζάμπα, και η στέγη που λες δεν ξέρω αν έχουν κάποιο επίδομα ή στέγη, αλλά νομίζω πως μπορούν να μείνουν μέσα. Εγώ ήξερα έναν υπαξ που έτσι έκανε γιατί πραγματικά ήθελε να στέλνει χρήματα στην οικογένειά του.
    Αλλά ένα πράγμα έχω καταλάβει από το στρατό: ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΚΡΙΝΙΑΖΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.
    Και ξεχνάς κάτι άλλο ανώνυμε καραβανά, ότι εσύ επέλεξες (άσε που μάλλον έβαλες και βίσμα), ενώ ο έφεδρος ούτε το επέλεξε και πολλές φορές ούτε είναι σε θέση να κάνει τόσες υπηρεσίες...όσο για τις 24 ωρες υπηρεσίες μην το λες τόσο τραγικά, συνήθως αράζετε και κολοβαράτε. Κάτι σαν επιφυλακή. Σε όποιον δεν αρέσει: "απολύομαιιι", έχει πολλούς απ'έξω που έχουν τα απαραίτητα προσόντα LOL.
    Σε ένα από τα στρατόπεδα που υπηρετούσα, έκανα σκοπιές μέχρι και 13ωρ/24, με μέσο όρο 9-10 ώρες/24, με 5 υπηρεσίες την εβδομάδα (ως ΔΝΕΑΣ αυτά). Και δε βάζω μέσα το χώσιμο.
    ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΗ ΕΦΕΔΡΟΣ ΣΚΟΠΙΑ, μας το παίζανε και μάγκες. Άτομα με 0 εθνική συνείδηση, που δεν ήταν άξιοι για τίποτα.
    Άσε που -ειδικά σε ένα στρατόπεδο-, αν του έκανες κανονική αναγνώριση σε ειρωνεύονταν ή μετά σε είχε άχτι.
    Κατάρα του ελληνικού στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ SECURITY ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ. Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ ΤΩΝ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ~Αντε ρε αλητες ολοι εσεις που γλυψατε κατουρημενες ποδιες και το παιζετε και στρατιωτες!

    Αχρηστοι ειστε και το ξερετε αλλα και το ξερωμε.
    Τωρα η Πατρις σας ζηταει να μας φυλατε και εσεις σαν δημοσιοι τεμπεληδες,αρνηστε.Καθαρματα ειστε τεμπελιδες και αχρηστοι.
    ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]