Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σταθμός της CIA στη ΠΓΔΜ;


Τώρα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν

οι βιασύνες των ΗΠΑ


Σύμφωνα με πληροφορία που δεν έχει μέχρι στιγμής διασταυρωθεί και γι΄αυτό μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη, στην ΠΓΔΜ κατασκευάζεται η μεγαλύτερη αμερικανική πρεσβεία των Βαλκανίων.
Εκτείνεται σε έκταση 11 εκταρίων (110 στρεμμάτων) και σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ το τεράστιο κτιριακό συγκρότημα θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα 10 με 15 υπόγειους ορόφους. Πρόσβαση στο εργοτάξιο έχουν μόνο η αρμόδια αμερικανική κατασκευαστική εταιρεία Brown & Root (σ.σ.
είναι η ίδια εταιρία που διαχειρίζεται τη λειτουργία του Camp Bondsteel στο Κόσοβο) και εργάτες της σκοπιανής εταιρείας Grant, οι οποίοι έχουν υποχρεωθεί να τηρούν απόλυτη μυστικότητα.
Στην ΠΓΔΜ κυκλοφορούν φήμες ότι δε δημιουργείται μόνο μια ακόμα διπλωματική αποστολή, αλλά επιπλέον σταθμός της CIA και λογιστικό κέντρο για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε Κόσοβο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

(Στη φωτογραφία ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Branko Crvenkovski και η αμερικανίδα πρέσβειρα Gillian Milovanovic κατά την έναρξη των εργασιών κατασκευής το Μάρτιο του 2006).
Σχόλιο ιστολογίου
Μετά από αυτή την πληροφορία γίνεται πλέον ξεκάθαρο το γιατί οι Αμερικανοί βιάζονται να στήσουν το κρατίδιο στα πόδια του και να το επισημοποιήσουν προκειμένου να "φυτέψουν" στα εδάφη του τις ανομίες τους.
Δεν μπορούμε βέβαια να γνωρίζουμε τι ακριβώς γίνεται στον συγκεκριμένο χώρο, αλλά όπου υπάρχει η CIA μόνο βρωμιά και δυσωδία μπορεί κανείς να συναντήσει.
Σαφέστατο είναι πως θέλουν μία προκεχωρημένη βάση πληροφοριών, αλλά και "διαχείρισης". Μία βάση που θα τους δίνει το δικαίωμα να "ακούνε" την ανάσα των σοβιετικών και να οργανώνουν καλύτερα την Βαλκανική και χώρες έξω από αυτήν, αλλά κοντά στη Ρωσία, στο γνωστό παιχνίδι της προπαγάνδας και του πολέμου των πληροφοριών.

«Η πτώση της CIA»

"Η πτώση της CIA" είναι ένα συγκλονιστικό χρονικό της δράσης των μυστικών υπηρεσιών και των τρομοκρατικών οργανώσεων και ταυτόχρονα ένα οδοιπορικό από τη φλεγόμενη Βηρυτό ως το Χαρτούμ και από το βόρειο Ιράκ ως το Τατζικιστάν. Στο βιβλίο αποκαλύπτονται τα πολιτικά παρασκήνια, η διαφθορά σε ανώτατα κλιμάκια της Ουάσινγκτον, αλλά και σκοτεινές, μέχρι τώρα, πτυχές της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Ο συγγραφέας του, Ρόμπερτ Μπάερ, διετέλεσε ανώτερο στέλεχος της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων (DO) της CIA από το 1976 έως 1997, υπηρετώντας σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής. Στο βιβλίο αυτό βασίστηκε το σενάριο της ταινίας "Syriana".

Διαβάστε: Ρόμπερτ Μπάερ, "Η Πτώση της CIA - Η αληθινή ιστορία ενός πράκτορα της CIA στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", εκδ. Μέδουσα, Αθήνα 2005.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]