Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν συμφώνησε η Τουρκία στη χρήση ΝΑΤΟϊκών AWACS πάνω από τη Γεωργία


Κατά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, διά της Κοντολίζα Ράις, ζήτησε από τους συμμάχους να εγκρίνουν την αποστολή αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης AWACS, στον εναέριο χώρο της Γεωργία, με σκοπό να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στη Μόσχα.

Ο Τούρκος υπουργός Αλί Μπαμπατζάν εξέφρασε την αντίρρησή του και σε αυτή την πρόταση, υποστηρίζοντας ότι «η αποστολή αεροσκαφών AWACS στη Γεωργία δημιουργεί δυνητικά κίνδυνο στρατιωτικής έντασης». Η Τουρκία φέρεται να συμπαρατάχθηκε στο θέμα αυτό με τη Γαλλία και τη Γερμανία και η αμερικανική πρόταση δεν επικράτησε

Όπως φαίνεται, ο φόβος της Τουρκίας απέναντι στην Ρωσία είναι πολλαπλάσιος από αυτόν σε σχέση με την Αμερική. Και είναι κάτι φυσικό, επειδή η Τουρκία βρίσκεται μέσα στην ακτίνα δράσης των Ρωσικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών, αλλά και στο έλεος του Ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Η κυβέρνηση Ερντογάν δείχνει να βρίσκεται σε ένα μεγάλο δίλημα που ίσως να οδηγήσει το κυβερνών κόμμα εκτός εξουσίας, ίσως όμως (εάν υποκύψει στις πιέσεις των ΗΠΑ) να οδηγήσει την Τουρκία σε μία ανοιχτή αντιπαράθεση, στρατιωτικού και όχι διπλωματικού επιπέδου, με την πολεμική μηχανή του Πούτιν και του Μεντβέντεφ.

Τα στενά του Βοσπόρου δείχνουν πως "σφίγγουν" και "πνίγουν" τους Τούρκους, που προσπαθούν να βρούνε λογικές διεξόδους και δικαιολογίες για να τηρήσουν μία στάση ουδετερότητας στην κρίση που έχει προκύψει ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]