Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ράις: «Η Ρωσία αυτοαπομονώνεται»


Η Κοντολίζα Ράις υποστήριξε

ότι η Ρωσία συμπεριφέρεται

ως «κακοποιός»

στη σύγκρουσή της με τη Γεωργία


Η Ρωσία ενεργεί σαν «κακοποιός» στη σύγκρουση με τη Γεωργία προκαλώντας ηθελημένη καταστροφή στην μικρότερη γειτονική της χώρα κι επιχειρώντας να τη στραγγαλίσει οικονομικά, υποστήριξε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ χθες (Τρίτη) σε συνέντευξή της στην εκπομπή Evening News του τηλεοπτικού δικτύου CBS.
Η Ράις χρησιμοποίησε βαρύτερες εκφράσεις από κάθε άλλη φορά που έχει αναφερθεί στο θέμα.
«Η Ρωσία ξεκάθαρα αυτοαπομονώνεται. Καθίσταται όλο και περισσότερο ο παράνομος σε αυτή τη σύρραξη», είπε η Ράις στο CBS από τις Βρυξέλλες, όπου μετέχει σε συνάντηση του NATO με αντικείμενο την κρίση στη Νότια Οσετία. [Οι Ρώσοι] «προτίθενται, πιθανότατα προτίθενται ακόμα, να στραγγαλίσουν τη Γεωργία και την οικονομία της».
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι τα Ρωσικά στρατεύματα θα αποχωρήσουν από το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας της Γεωργίας έως το τέλος της εβδομάδας, όμως το βορειοατλαντικό σύμφωνο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις επαφές με την Μόσχα έως ότου όλες οι Ρωσικές δυνάμεις φύγουν από τη χώρα.
Δυτικές κυβερνήσεις, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αξιώνουν την άμεση αποχώρηση των Ρωσικών δυνάμεων βάσει του σχεδίου εκεχειρίας η υπογραφή του οποίου σηματοδότησε την αναστολή της σύρραξης της Ρωσίας και της Γεωργίας με αφορμή τη Νότια Οσετία.
Η Ράις ερωτήθηκε επανειλημμένως τι θα κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ εάν η Ρωσία αθετήσει την υπόσχεσή της να αποσύρει τις δυνάμεις της από το έδαφος της Γεωργίας· απάντησε ότι η Ρωσία περιχαρακώνεται και ότι καταστρέφει τις πιθανότητές της να ενταχθεί σε διεθνείς θεσμούς. «Η Ρωσία είναι ο χαμένος», εκτίμησε.
«Αμφιβάλλει κανείς στην πραγματικότητα ότι η Ρωσία μπορούσε να χρησιμοποιήσει το συντριπτικό στρατιωτικό της πλεονέκτημα για να ταπεινώσει έναν μικρό γείτονά της; Λοιπόν, αυτό έκανε», εξήγησε. Οι Ρώσοι προκάλεσαν «εσκεμμένα καταστροφή πολιτικών υποδομών», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι κατατρομοκράτησαν τον τοπικό πληθυσμό και έκλεισαν το λιμάνι Πότι. Ακόμη, η Ράις επισήμανε τις «αναφορές των ΜΜΕ περί χρήσης πυρομαχικών που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν ποτέ εναντίον αμάχων» -οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγόρησαν την Μόσχα ότι έριξε βόμβες διασποράς σε κατοικημένες περιοχές στη Γεωργία, κάτι που το Κρεμλίνο διέψευσε.
Η Ράις είπε ότι το ΝΑΤΟ εκφράστηκε «με ισχύ και ενότητα» όσον αφορά την απόφαση διακοπής των σχέσεων με τη Ρωσία. «Το μήνυμα είναι πολύ σαφές και συνεχίζουμε να εξετάζουμε ποιες άλλες ενέργειες είναι οι προσήκουσες στην περίπτωση που η Ρωσία συνεχίσει να επιδεικνύει συμπεριφορά αυτού του είδους», κατέληξε.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]