Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Βουλγαρία θα βάλει βέτο στα Σκόπια


Εάν δεν… αναγνωρίσουν την βουλγαρική καταγωγή τους!
Αντί να βάλει η Ελλάδα βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, βάζει η Βουλγαρία! 

Η Βουλγαρία έχει απειλήσει ότι θα εμποδίσει την πορεία των Σκοπίων στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν αναγνωρίσει ότι η εθνική της ταυτότητα και η γλώσσα της έχουν βουλγαρικές ρίζες (!!), δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Αικατερίνα Ζαχαρίεβα στο πρακτορείο Reuters. Δηλαδή η Βουλγαρία κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα μετά τις συνεχείς παραβιάσεις των σκοπιανών στην συμφωνία των Πρεσπών. Το σημαντικό είναι ότι οι Βούλγαροι το κάνουν ώστε οι σκοπιανοί να σταματήσουν να παριστάνουν τους «Μακεδόνες» και να παραδεχτούν επιτέλους ότι είναι… βουλγαρικής καταγωγής!

«Η ανησυχία μας προέρχεται από τους ατελείωτους ισχυρισμούς σχετικά με τη «μακεδονική» μειονότητα στη Βουλγαρία. Η αναγνώριση των βουλγαρικών ριζών θα τερματίσει αυτό», δήλωσε ο Ζαχάριεβα.

Εάν τα Σκόπια συμφωνήσουν, η Ζαχάριεβα θα πει ότι η Σόφια είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τη «μακεδονική» ως μία από τις επίσημες γλώσσες του γείτονά της και να αναγνωρίσει τη «μακεδονική» ταυτότητα.

«Δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση, ούτε το δικαίωμά τους να αποκαλούν τη γλώσσα τους όπως θέλουν. Είμαστε έτοιμοι να επιβεβαιώσουμε τις τρέχουσες πραγματικότητες, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουν την ιστορική αλήθεια», είπε.

Ο Ζαχαρίεβα υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία, η οποία έχει επικεντρώσει την πρώτη θητεία της στην εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ το 2018, στην ταχεία ένταξη των εθνών των Δυτικών Βαλκανίων στο μπλοκ, θα μπορούσε να ασκήσει βέτο στην επίσημη έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τα Σκόπια τον επόμενο μήνα, εκτός εάν και οι δύο πλευρές μπορέσουν να επιλύσουν το πρόβλημα.

Maxfax – Μετάφραση Βαλκανικό Περισκόπιο




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]