Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπουργός Εξωτερικών ΗΑΕ: Ο Μακρόν δεν πολεμά το Ισλάμ




Ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ανουάρ Γκαργκας υπερασπίστηκε τη θέση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν σχετικά με την ανάγκη "ένταξης" των Μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες.

"Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να ακούσουν προσεκτικά αυτά που είπε ο Μακρόν στην ομιλία του. Δεν θέλει να τους απομονώσει αλλά να τους εντάξει στη Δύση και έχει απόλυτο δίκιο", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

"Το γαλλικό κράτος έχει το δικαίωμα να αναζητήσει τρόπους για να το επιτύχει αυτό παράλληλα με την ανάγκη για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού" πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Γκαργκας έρχονται μετά την διαμάχη που έχει ξεσπάει ανάμεσα στον Γάλλο πρόεδρο και τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνέντευξη του στο Al Jazeera, ο Μακρόν εξέφρασε λύπη για τις "παρεξηγήσεις" και τη "χειραγώγηση" γύρω από τις δηλώσεις του για τα σκίτσα του Μωάμεθ "μερικές φορές από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες" που θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις εναντίον της χώρας του.

Ο ηγέτης της Γαλλίας πρόσθεσε πως καταλαβαίνει ότι μουσουλμάνοι μπορεί να σοκαρίστηκαν από τα σκίτσα του Μωάμεθ, ωστόσο αυτά δεν δικαιολογούν τη βία.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]