Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νατοϊκές πιέσεις να κλείσει η «τεχνική συμφωνία» Ελλάδας-Τουρκίας πριν την Σύνοδο της ΕΕ


Το ΝΑΤΟ με τη στήριξη της αμερικανικής και της γερμανικής διπλωματίας, πιέζει την Ελλάδα να υπογράψει «τεχνική συμφωνία» (μηχανισμός αποτροπής συγκρούσεων; αποστάσεις δυνάμεων; κλείσιμο ηλεκτρονικών συστημάτων; μαχητικά χωρίς πυραύλους;) για αποκλιμάκωση της κατάστασης με την Τουρκία, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για την Ανατολική Μεσόγειο.

Στόχος του ΝΑΤΟ είναι το ελληνοτουρκικό μνημόνιο να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση, πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης-25ης Σεπτεμβρίου, που –ανεξάρτητα από την υιοθέτηση ή μη κυρώσεων κατά της Άγκυρας– κρίνεται (από τη Συμμαχία) ως σημαντικότατο ορόσημο ειρηνικών ή ανεξέλεγκτων καταστάσεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ πτέραρχος Στιούαρτ Πιτς, αφού συναντήθηκε με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επί τουρκικού εδάφους, ζήτησε να έρθει και στην Αθήνα (για να μη φαίνεται ότι υποστηρίζει την Τουρκία;), αναλαμβάνοντας το ρόλο του μεσολαβητή.


Βέβαια, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα «μυρίζει» κλεισμένη συμφωνία και συμφωνία που έγινε μάλιστα και εκτός έδρας (μεταξύ τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ;), αλλά όσο πιο μακριά παραμείνει από το Μαξίμου αυτό το θέμα, τόσο καλύτερα (λένε)…

Με βάση όλα τα παραπάνω, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν πως μάλλον επιχειρείται να ασκηθεί τρομερή πίεση στον Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Φλώρο να υπογράψει την «τεχνική συμφωνία» εντός των προσεχών ημερών…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]