Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι μετανάστες στην Ελλάδα, εν δυνάμει επικίνδυνη στρατηγική μειονότητα


Κάποτε η Αριστερά ήταν αντιιμπεριαλιστική και αντιπολεμική. Κατήγγειλε τις επεμβάσεις της Δύσης, γιατί διέλυαν κράτη. Στη συνέχεια όμως δεν την πείραζε αν τα κράτη διαλύονταν από τον οργανωμένο ριζοσπαστικό ισλαμοφασισμό, όπως έγινε στην Λιβύη ή την Συρία και παρολίγον στην Τυνησία. Αντιθέτως, ομού μετά των ακραίων φιλελευθέρων της Δύσης, χειροκροτούσε τη διάλυση κρατών, ονομάζοντάς την Αραβική Άνοιξη!

Παλιά στον καιρό της αποικιοκρατίας, η Αριστερά ζητούσε την ανεξαρτησία των λαών, την πολιτική τους αυτοδιάθεση και την εθνική τους ανάπτυξη. Δεν διανοείτο να υποστηρίξει την απόλυτη υποταγή στην ανεξέλεγκτη είσοδο όσων μεταναστεύουν παράνομα για να βρουν την τύχη τους (στην ουσία τα επιδόματά τους) στην Ευρώπη.

Η αποικιοκρατία έχει τελειώσει σε διαφορετικές φάσεις πριν 50- 60-70 και πλέον χρόνια (από το 1945 έως περίπου το 1979, όταν εμφανίστηκαν εβδομήντα νέα ανεξάρτητα κράτη). Αλλά η αυτοενοχοποίηση καλά κρατεί στην εκφυλισμένη δικαιωματική Αριστερά, που ενδύεται τον μανδύα του διεθνιστή καλού Σαμαρείτη. Αυτή που ωθεί τον Πάπα να προτείνει για Νόμπελ τον Αλέξη (χωρίς ουδείς εκ των δύο λαϊκιστών να προβληματίζεται για τις επιπτώσεις στη ζωή των γηγενών πληθυσμών τους).


Ακούω τη σίγουρη διαμαρτυρία: Η ΝΔ κυβερνά η Αριστερά φταίει πάλι; Η απάντηση είναι ναι! Η ΝΔ σαφώς φταίει γιατί ολιγώρησε κατά την άνοδό της στην εξουσία και άφησε επί εξάμηνο τις ροές να αυξάνονται. Ώσπου ήρθε το σοκ του Έβρου και κατάλαβε ο Μητσοτάκης ότι το μεταναστευτικό για μια χώρα που βρίσκεται δίπλα στην - συγκεκριμένη - Τουρκία, δεν είναι ανθρωπιστικό αλλά εθνικό θέμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει γιατί ήταν η πρωτογενής αιτία. Όταν έγινε το πολύνεκρο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι τον Ιανουάριο του 2014 ανέβηκε στα κεραμίδια, υιοθέτησε δηλώσεις δασκαλεμένων ναυαγών από διακινητές και ΜΚΟ, ότι το ελληνικό λιμενικό τους έπνιξε. Αυτό το λιμενικό που είχε σώσει χιλιάδες ζωές προσφύγων στο Αιγαίο, και τη συμβολή του οποίου εξήρε ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός δυο χρόνια μετά, τον Δεκέμβρη του 2015: «Έχετε σώσει χιλιάδες ζωές ανθρώπων στο Αιγαίο». Στόχος βλέπετε είχε επιτευχθεί. Ήταν πλέον Πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει γιατί άνοιξε τα σύνορα. Ο, μετά την Τασία, υπουργός Μουζάλας επαίρετο ότι σε πρώτη φάση «πέρασε ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από την Ελλάδα και δεν το κατάλαβε κανείς». Φυσικά εν αγαστή συμπνοία (μετά από παράκληση; ) με την Μέρκελ, της οποίας τα εργοστάσια χρειάζονταν ισάριθμο εργατικό δυναμικό. Τότε που ο Πρόεδρος του γερμανικού ΣΕΒ χαρακτήριζε τους πρόσφυγες «Δώρο Θεού».

Είναι ο ίδιος Μουζάλας που πρόσφατα, 4 Σεπτεμβρίου, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή ζητώντας από τον Νότη Μηταράκη, να διερευνήσει τα δημοσιεύματα και τις καταγγελίες για «παράνομες επαναπροωθήσεις».

Και ου μόνον. Ο Τσίπρας μίλησε για «ακροδεξιές συμμορίες», ενώ κατήγγειλε ότι τα νησιά μας έγιναν «τόπος μαρτυρίου» (τόπος μαρτυρίου που άνοιξε ο ίδιος), ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκλεισε τις πληγές (που πάλι άνοιξε ο ίδιος και τις κληροδότησε).

Χθες εν χωρώ όχι μόνο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο περιβάλλων «αλληλέγγυος» χώρος, δήλωναν με οργή ή έγραφαν στα social media: «Κάηκε η Μόρια». Ότι την έκαψαν οι ίδιοι οι μετανάστες με αφορμή την ανίχνευση των 35 κρουσμάτων, τους διέφευγε, και όχι εξ απροσεξίας. Απλώς «κάηκε η Μόρια»!

Αυτό συνεχίστηκε παρότι τους διέψευδαν και οι πληροφορίες που μιλούσαν για τρεις φωτιές 70 χλμ, μακριά (Βατούσα, Σκαλοχώρι, Αντισα). Και όταν έσπευσε εκεί η κύρια δύναμη της πυροσβεστικής, τότε ξέσπασαν οι φωτιές περιμετρικά του ΚΥΤ! Στη συνέχεια όταν η πυροσβεστική επέστρεψε στη Μόρια, την υποδέχτηκαν με πέτρες και ξύλα για να εμποδίσουν την κατάσβεση! Και εις επίρρωσιν, χθες το βράδυ είχαμε και νέα φωτιά…

Πέραν των μικρών δυνατοτήτων φιλοξενίας και ενσωμάτωσης που έχουμε (ως μικρή και φτωχή χώρα), οι μετανάστες για τη χώρα μας δεν είναι ανθρωπιστικό θέμα, με τους όρους που το προσεγγίζουν αριστεροί και φιλελεύθεροι της Δύσης. Με δεδομένη την θρησκευτική και πολιτισμική τους εγγύτητα με την Τουρκία, μπορεί ανάμεσά τους να βρεθούν επίδοξοι δολιοφθορείς (εντεταλμένοι ή όχι, δεν συνωμοσιολογούμε) σε περίπτωση επεισοδίου με την Τουρκία.

Οι μετανάστες στην Ελλάδα μπορεί δηλαδή να αποτελέσουν εν δυνάμει επικίνδυνη στρατηγική μειονότητα σε ταραγμένες ώρες.

ΥΓ: Στρατηγική μειονότητα νοείται εκείνη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ξένη δύναμη ως υπομόχλιο για τη δημιουργία αποσταθεροποίησης προς όφελός της.

Γιάννης Σιδέρης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]