Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Η Τουρκία μπορεί να αγοράσει κι άλλους S-400


Τίποτα δεν εμποδίζει την Τουρκία να αποκτήσει μια επιπλέον παρτίδα των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Διευθυντής του 4ου Γραφείου Ευρώπης του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Γιούρι Πιλίψον.

"Όσον αφορά τη δυνατότητα της Τουρκίας να αγοράσει μια επιπλέον παρτίδα των αντιαεροπορικών όπλων S-400 Triumf, δεν βλέπουμε σημαντικά εμπόδια στην ανάπτυξη της συσσωρευμένης θετικής εμπειρίας στην αμυντική συνεργασία υψηλής τεχνολογίας με την τουρκική πλευρά", δήλωσε ο Πίλιψον.

Οι παραδόσεις των συστημάτων S-400 της Ρωσίας ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2019, πυροδοτώντας κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Τουρκία να εγκαταλείψει τη συμφωνία και να αγοράσει τα πυραυλικά συστήματα Patriot των ΗΠΑ, απειλώντας να καθυστερήσει ή ακόμη και να ακυρώσει τις πωλήσεις μαχητικών F-35 στην Τουρκία ή να επιβάλει κυρώσεις.

Η Άγκυρα απέρριψε τους ισχυρισμούς και συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για μια επιπλέον παρτίδα του S-400.

Χτες στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε υπέρ των κυρώσεων στην Άγκυρα για το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 που απέκτησε από τη Μόσχα. Με διακομματική τροπολογία του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Άνταμ Κίνζινγκερ και της Δημοκρατικής βουλευτού Αμπιγκέιλ Σπάνμπεργκερ, που υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο του ετήσιου προϋπολογισμού για την Εθνική Άμυνα, επαναβεβαιώνεται ότι η αγορά από την Τουρκία του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος συνιστά «σημαντική συναλλαγή» στο πλαίσιο του νόμου CAATSA (νόμος για την αντιμετώπιση αντιπάλων της Αμερικής μέσω κυρώσεων - Countering America's Adversaries Through Sanctions Act) και ορίζει ότι μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή του νόμου, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]