Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν θέλει απάντηση από τον Καραϊσκάκη


Διαλέξτε μοιρασιά Αιγαίου ή θερμό επεισόδιο;

Όλα αυτονόητα και γνωστά. Όπως η κρισιμότητα της κατάστασης. Όπως η προαναγγελία ερευνών και εξορύξεων. Όπως η αντιπαλότητα ανάμεσα στους δύο στόλους. Όπως το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου. Όπως όλα αυτά.
Και πολλά συμπαρομαρτούντα...

Το ζήτημα απλό και φανερό. Το γνωρίζουν και το αντιλαμβάνονται ακόμα και τα νήπια. Πως δηλαδή η τάχα και πέτσινη Οθωμανική «αυτοκρατορία» επιδιώκει μοιρασιά. Πως επιδιώκει και άλλα πολλά.
Πως θα τολμήσει να βάλει πόδι και χέρι στο Αιγαίο.
Πως η Ευρώπη παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο.
Με παραλλαγές και ολίγον έως αρκετές Γαλλικές ρητορικές φιλελληνικές εκρήξεις.
Πως το Κρεμλίνο, επισήμως, υποκλίνεται στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας από Μουσείο σε τζαμί. Άλλωστε, συμπληρώνουν, υποκλινόμενοι στον ψευτοσουλτάνο, «έτσι οι τουρίστες μας δεν θα πληρώνουν εισιτήριο εισόδου».
Με τέτοιες τοποθετήσεις θα τρίζουν τα κόκκαλα όλων των τσάρων και όλων των μπολσεβίκων.

Πως η Αμερική του Ντον Τραμπ φλερτάρει με Ταγίπ Ερντογάν. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι. Και πως το ΝΑΤΟ ακολουθεί την τακτική της διαιτησίας. Half and Half. Μεταξύ μας; Λιγότερο Half προς Ελλάδα και περισσότερο προς Τουρκία. Λόγω Γεωστρατηγικής σημασίας. Και οι δύο πιστά μέλη και φίλοι της Συμμαχίας. Με απλά λόγια We Are Alone. Περί αυτού ουδεμία αμφιβολία. Ακόμα και από τους πιο ακραιφνείς λάτρεις του Καραμανλικού δόγματος «ανήκομεν εις την Δύσιν»!

Πάμε στο δια ταύτα. Για δύο λόγους ο ψευτοσουλτάνος θα επιχειρήσει τώρα, αύριο, μεθαύριο, αντιμεθαύριο, να εφορμήσει και να τρυπήσει. Ο πρώτος επειδή λόγω Covid 19 ο τουρισμός ακολουθεί κατιούσα πορεία. Αφού πέφτει που πέφτει ε τότε ας το αποτελειώσουμε. Σου λένε...


Ο δεύτερος επειδή πλανητάρχης είναι ο Ντον Τραμπ. Ακόμα. Διότι ως γνωστόν είναι φιλαράκια με επιχειρηματική κολλητική ταινία. Όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο Τζον Μπόλτον, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Τραμπ.

Διότι, σου λέει ο πονηρός βλαχο-σουλτάνος, ουδείς από τώρα γνωρίζει ποια ακριβώς εξωτερική πολιτική θα ακολουθήσει ο Τζο Μπάιντεν, πιθανότερος διεκδικητής Λευκού Οίκου.

Επομένως τώρα είναι η κατάλληλη ώρα. Για ποιο πράγμα; Για ένα: με μια πιθανή, σύντομη ανάφλεξη να αναγκαστούν οι σύμμαχοι, ιδιαιτέρως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, να παρέμβουν, να μας χωρίσουν και να μας «αναγκάσουν» να κάτσουμε σε τραπέζι διαπραγματεύσεων.

Εγώ το λέω αυτό; Όχι το είπε προσφάτως, αξιωματούχος της Ουάσιγκτον. Επειδή γνωρίζουν αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Πως καμία μα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχτεί να διαπραγματευτεί μοιρασιά Αιγαίου. Επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύουν, ακραδάντως, πως το Αιγαίο είναι ελληνικής ιδιοκτησίας. Και επειδή όποια κυβέρνηση τολμήσει να το κουβεντιάσει θα θεωρηθεί προδοτική, κινδυνεύοντας να βρεθεί στην πλατεία Συντάγματος κρεμασμένη.

Άρα; Άρα λέει ο Αμερικανός αξιωματούχος, μόνο κάτω από έκτακτες συνθήκες οι Έλληνες θα αναγκαστούν να διαπραγματευτούν μια κάποια μοιρασιά. Αρα; Έκτακτες συνθήκες ίσον θερμό επεισόδιο ολίγον ωρών. Ίσως και μερικών λεπτών.

Όμως ουδείς μπορεί εκ των προτέρων να γνωρίζει ποια γεγονότα θα διαδραματιστούν από μια τέτοια εξέλιξη «θερμού επεισοδίου». Ουδείς. Έτσι και ανοίξει το κουτί της Πανδώρας το μοιραίον φυγείν αδύνατον!

Και το τελικό ερώτημα ενός απλού ανθρώπου είναι το εξής: αφού πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει. Αφού ουδείς νικητής και ουδείς ηττημένος. Αφού στη μέση θα μπουν οι σύμμαχοι.

Και αφού στο τέλος της ημέρας θα υποχρεωθούμε να το κουβεντιάσουμε, γιατί δεν το κάνουμε από τώρα;

Η απάντηση; Για το κύρος!
Η απάντηση; Για να μην υποχωρήσουμε στις απειλές της Τουρκίας.
Η απάντηση; Όπως του Γεώργιου Καραΐσκάκη:
«Πασά μου ρώτησα τον μπούντζον μου κι εκείνος μου είπε να μην σε προσκυνήσω»!
Δημήτρης Δανίκας
Πρώτο Θέμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αντιφάσκεις κ. Δανίκα. Από τη μια δίνεις την απάντηση του μέγιστου Καραϊσκάκη και από την άλλη προβάλλεις την "πίστη" του ραγιαδάκου: "στο τέλος της ημέρας θα υποχρεωθούμε να το κουβεντιάσουμε".
    ΟΧΙ κ. Δανίκα. Θα πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων, θα νικήσουμε και ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΙΑΣΟΥΜΕ.

    ΚΙ ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ, (κοιτίδα μας πριν απο την γραπτη Ιστορια!) ΣΤΡΑΤΙΩΤΚΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ.
    Η απάθεια των Ελλήνων είναι φαινομενική. Την κρίσιμη ώρα θα ξυπνήσει Ο ΕΛΛΗΝΑΣ μέσα στον απλό λαό "κι όποιον πάρει ο Χάρος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Επειδή η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων πιστεύουν, ακραδάντως, πως το Αιγαίο είναι ελληνικής ιδιοκτησίας. Και επειδή όποια κυβέρνηση τολμήσει να το κουβεντιάσει θα θεωρηθεί προδοτική, κινδυνεύοντας να βρεθεί στην πλατεία Συντάγματος κρεμασμένη."


    Και η συντριπτικη πλειονοτητα των Ελληνων πιστευει οτι η Μακεδονια ειναι ελληνικη, αλλα

    ξεπουληθηκε ηδη απο την Ενδιαμεση Συμφωνια μεχρι και την προδοτικη συμφωνια των Πρεσπων!

    ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ τους πολιτικαντηδες!

    Και οχι μονο δεν βρεθηκε κανεις κρεμασμενος, αλλα ξαναψηφιστηκαν για να μπουν στη βουλη και

    να πινουν στην υγεια των κορόιδων.

    Χωρις πραγματικη Δικαιοσυνη, δεν λειτουργει τιποτα , κ.Δανικα!

    Εκτος και αν βρεθει ενας νεος Κουντουριωτης!

    Τοτε ειναι που θα χεστουν ολοι απανω τους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]