Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλλαγή ονόματος στο Αιγαίο θέλουν οι Τούρκοι


Επειδή είναι… ελληνική λέξη!

Ο Cihat Yaycı, αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας (Mavi Vatan) της Τουρκίας, το οποίο επεκτείνεται στα χωρικά ύδατα του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αιγαίο» που είναι ελληνικής προέλευσης!

Σύμφωνα με την η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Veryansın, πρότεινε το Αιγαίο Πέλαγος να ονομαστεί σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος» (σ.σ. κατά το Βόρεια Μακεδονία ένα πράγμα)!

Ανέφερε επίσης ότι η περιοχή της Τουρκίας στο Αιγαίο, μία από τις επτά γεωγραφικές περιοχές της χώρας, θα πρέπει να μετονομαστεί σε δυτική Ανατολία.


Θο όνομα του Αιγαίου προέρχεται από τον Αιγαία, τον πατέρα του Θησέα, μυθικού βασιλιά και ιδρυτή-ήρωα της Αθήνας.

Ο Yaycı παραιτήθηκε τον Μάιο μετά την απομάκρυνσή του από το βασικό αξίωμα του Ναύαρχου και του αρχηγού του ναυτικού, από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Από τότε επιδίδεται με κάθε τρόπο και μέσο σε "ασκήσεις ανθελληνισμού"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]