Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Θα ξεριζώσουμε τα κακόβουλα στοιχεία από τη γειτονιά μας»


Προκαλεί συνεργάτης του Ερντογάν

Το μαύρο-άσπρο, για τα πεπραγμένα της τουρκικής κυβέρνησης, στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, επιχείρησε να κάνει o Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκίας, Φαρεντίν Αλτούν, σε ανάρτησή του στο twitter σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

«Συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη γειτονιά μας, από τη Λιβύη και τη Συρία έως το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν και τη Μεσόγειο, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, και επαναλάβαμε την ακλόνητη δέσμευσή μας στις πολιτικές ασφαλείας του έθνους μας για να διασφαλίσουμε την επιβίωσή του» αναφέρει ο Αλτούν, ξεκαθαρίζοντας πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αλλάξει εξωτερική πολιτική.

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι η χώρα του προστατεύει τους καταπιεσμένους, «βλέπει» συνεργασίες που πλήττουν κυριαρχικά δικαιώματα εθνών, τι οποίες η Άγκυρα «δε θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ανατρέψει» και καταλήγει λέγοντας ότι η χώρα του υπό την ηγεσία του Ερντογάν θα «ξεριζώσει όλα τα κακόβουλα στοιχεία από τη γειτονιά της».


Η προκλητική τοποθέτηση Αλτούν

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το sigmalive, ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Τουρκίας, Φαρεντίν Αλτούν, αναφέρει: «Συζητήσαμε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τη γειτονιά μας, από τη Λιβύη και τη Συρία έως το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν και τη Μεσόγειο, στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, και επαναλάβαμε την ακλόνητη δέσμευσή μας στις πολιτικές ασφαλείας του έθνους μας για να διασφαλίσουμε την επιβίωσή της.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την πνευματική γεωγραφία της σε ένα βασίλειο σταθερότητας, προωθώντας την ασφάλεια όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και σε μια ευρεία περιοχή μεταξύ των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ασίας στον Κόλπο και στα Στενά του Γιβραλτάρ.

Η Τουρκία έχει πλήρη επίγνωση των συνεργασιών που στοχεύουν στα κυριαρχικά δικαιώματα των εθνών σε όλο τον κόσμο. Δεν θα διστάσει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να ανατρέψει αυτό το καθεστώς καταπίεσης. Ο απώτερος στόχος της Τουρκίας είναι η επικράτηση της ειρήνης και της σταθερότητας σε όλο τον κόσμο.

Η Τουρκία θα παραμείνει αφοσιωμένη στην ανθρωποκεντρική εξωτερική της πολιτική στα ζητήματα ασφάλειας, την οποία ακολουθούμε εδώ και χρόνια, ανεξάρτητα από το κόστος της, έως ότου όλα τα μέρη στραφούν προς την κατεύθυνση που έχουμε προσδιορίσει. Η μεγαλύτερη δύναμη της Τουρκίας είναι να είναι στο πλευρό της δικαιοσύνης και της αλήθειας.

Ας μην υπάρξει λάθος: η Τουρκία θα υποστηρίξει τους αδελφούς και τις αδελφές της στο Αζερμπαϊτζάν και θα αποκρούσει κάθε είδους απερίσκεπτες επιθέσεις εναντίον τους. Και στην Κύπρο, θα σταματήσουμε κάθε προσπάθεια διατάραξης της ειρήνης και της σταθερότητας του νησιού.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει τη δύναμη και την ικανότητα να εξαλείψει το παράνομο μπλοκ που στοχεύει τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης, καθώς έχει νικήσει διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK / YPG και το Daesh.

Σήμερα, όπως πάντα, ενημερώνουμε τον κόσμο ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχημένο έργο ή πρωτοβουλία, οπουδήποτε μεταξύ της γειτονιάς της Τουρκίας και των πιο απομακρυσμένων τμημάτων της Μεσογείου, παρά τις αντιρρήσεις μας. Δεν θα υπάρξει επίτευγμα σε αυτό το μέρος του κόσμου χωρίς την έγκριση της Τουρκίας.

Σε μια εποχή που ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας επώδυνης αναγέννησης και η ανθρωπότητα χρειάζεται ειρήνη και σταθερότητα περισσότερο από ποτέ, η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει τους καταπιεσμένους λαούς και θα κάνει ό, τι μπορεί για να προωθήσει την ατμόσφαιρα ευημερίας για την οποία λαχταρά η ανθρωπότητα.

Η Δημοκρατία της Τουρκίας, υπό την ηγεσία του Προέδρου, δεσμεύεται πλήρως να αξιοποιήσει την αμετάβλητη δύναμη και πίστη, την οποία κληρονόμησε από τους προκατόχους της, για να προωθήσει την ειρήνη και να ξεριζώσει όλα τα κακόβουλα στοιχεία από τη γειτονιά της».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]