Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Σε πλήρη ετοιμότητα στρατός και κάτοικοι μετά την ένταση στο Αιγαίο


Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε ξηρά, θάλασσα και αέρα - Παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των Τούρκων

Σε συναγερμό έχουν τεθεί από το μεσημέρι της Τρίτης, 21 Ιουλίου, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει NAVTEX ανοιχτά του Καστελόριζου. Αμέσως το υπουργείο Εθνικής Αμύνης έδωσε εντολή να τεθούν σε γενική επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το 85% του ελληνικού στόλου βρισκόταν στο σημείο, από όπου παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων. Την ίδια στιγμή, το τουρκικό γεωτρύπανο Ορούτς Ρέις βρίσκεται ανοιχτά της Αττάλειας, συνοδευόμενο από τουρκικές φρεγάτες.

Και παρά το γεγονός ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, 22 Ιουλίου, υπήρξαν πληροφορίες ότι τα τουρκικά πλοία αλλάζουν ρότα και κινούνται προς τα τουρκικά παράλια, άμεσα αυτές διαψεύστηκαν από το ΓΕΕΘΑ, το οποίο έκανε σαφές ότι τα τουρκικά πλοία παραμένουν στο Αιγαίο και είναι αμετάβλητη η θέση τους.

Εκτός, όμως, από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται στο Αιγαίο και παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των Τούρκων, σε «κόκκινο συναγερμό» έχουν τεθεί οι Ένοπλες Δυνάμεις και στον Έβρο. Κάτοικοι και στρατιωτικοί βλέπουν με ανησυχία τις τουρκικές κινήσεις και ο στρατός έχει τεθεί σε πλήρη επιφυλακή, έτοιμος να απαντήσει σε κάθε ενέργεια της γειτονικής χώρας.


«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πάντοτε, σε οποιαδήποτε κρίση ήταν και είναι έτοιμες να εκπληρώσουν την αποστολή τους. Έτσι γίνεται και τώρα, αθόρυβα είναι πανέτοιμες», αναφέρει στο OPEN TV ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Παύλος Στεφανίδης.

Όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται μέσα στα στρατόπεδα, έτοιμα να μεταβούν στους χώρους διασποράς εφόσον προκύψει τέτοια διαταγή. «Μόλις ακούσαμε για την τουρκική NAVTEX σήμανε συναγερμός στον στρατό και εμείς οι πολίτες είμαστε σε εγρήγορση», σημειώνει στο Ανοιχτό Κανάλι ο πρόεδρος της Κοινότητας Φερρών, Αθανάσιος Πεμούσης.

Έφεδροι αξιωματικοί σε ολόκληρη τη Θράκη είναι σε ετοιμότητα. «Σίγουρα, παρακολουθούν τις κινήσεις τους και γι' αυτό υπάρχει ένα θερμό καλοκαίρι», αναφέρει ο πρόεδρος έφεδρων αξιωματικών Κομοτηνής, Θανάσης Τσαρδακλής και προσθέτει: «Εδώ στη Θράκη εμείς ως σύνδεσμος αλλά και όλοι οι έφεδροι παρακολουθούμε στενά τα γεγονότα».

Εθνοφύλακες σε όλη τη συνοριογραμμή έχουν ειδοποιηθεί και είναι σε εγρήγορση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανοιχτού Καναλιού. Όπως έκανε πριν από τέσσερις μήνες όταν βοήθησαν στρατό και αστυνομία να απομακρύνουν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ωθούμενοι από τουρκικές δυνάμεις επιχείρησαν να μπουν στον Έβρο. «Συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή, όπως είμαστε τόσους μήνες και δεν χαλαρώνουμε», αναφέρει ο ταμίας συλλόγου Ψαράδων Αινήσιου Δέλτα.

Έθνος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]