Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνοτουρκικά ώρα μηδέν: Αντίστροφη μέτρηση σε εξέλιξη...


Η Ελλάδα περίμενε την τουρκική NAVTEX και είναι έτοιμη για όλα

Πανέτοιμη είναι η Ελλάδα να αντιμετωπίσει όλα τα σενάρια που μπορεί να ξετυλιχτούν τις επόμενες 12 ημέρες, μετά την προκλητική NAVTEX της Τουρκίας για έρευνες σε μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αυτό τόνισε με έμφαση ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, την ώρα που στο Αιγαίο οι στόλοι Ελλάδας και Τουρκίας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, όπως και η Πολεμική μας Αεροπορία.

Μέχρι και νωρίς το πρωί της Τετάρτης δεν είχε ενεργοποιηθεί επισήμως το Εθνικό Σύστημα Συναγερμού που προβλέπει την ανάκληση όλων των αδειών του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά η αυξημένη επιφυλακή που υπάρχει είναι δεδομένη, ακόμα και για στρατιωτική αντίδραση, εκτός από διπλωματική. Αυτό που αναμένουν σίγουρα στο ελληνικό επιτελείο τις ερχόμενες ημέρες, είναι «πόλεμος νεύρων» από πλευράς Τουρκίας.

Όπως ανέφεραν και χθεσινές πληροφορίες, το Καστελόριζο είναι στο επίκεντρο της ανάπτυξης του ελληνικού στόλου, ενώ απέναντι από τη Ρόδο, τα τουρκικά πολεμικά προχωρούν στις δικές τους κινήσεις βγαίνοντας από τον ναύσταθμο του Ακσάζ. Το Oruc Reis, το οποίο σύμφωνα με τη NAVTEX θα πραγματοποιήσει τις έρευνες, φέρεται να βρίσκεται ακόμα στην Αττάλεια.


«Κανείς δεν βρέθηκε προ εκπλήξεως από την τουρκική Navtex καθώς ήταν μέσα στα σενάρια και τις πληροφορίες που είχαμε. Το θέμα τώρα είναι να μην υλοποιηθεί», τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, στάθηκε και στον ρόλο του διεθνούς παράγοντα στην κρίση αυτή:

«Σήμερα είναι πολύ προβληματική η συμπεριφορά της Τουρκίας και η αξιοπιστία της απέναντι στο διεθνή παράγοντα. Διότι αν έχουν παρέμβει μια σειρά υπουργοί εξωτερικών ή ακόμη και η Γερμανίδα καγκελάριος και έχουν δεχθεί από την πλευρά της Τουρκίας μια κατευναστική απάντηση των ανησυχιών τους και την επόμενη ημέρα βλέπουμε μια κλιμάκωση στο επιχειρησιακό πεδίο. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ δύσκολος και ο ρόλος του διεθνούς παράγοντα».

Η περιοχή που δέσμευσαν οι Τούρκοι (σε κόκκινο πλαίσιο) στην οποία το μεγαλύτερο μέρος βρίσκεται μέσα στην Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική ζώνη (με μπλε πλαίσιο)



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]