Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

New York Times: Η ΕΕ ακροβατεί μεταξύ στήριξης Ελλάδας και κατευνασμού Ερντογάν


Στην Ευρώπη η οποία δεν αξιοποίησε πολύ καλά τον χρόνο που «αγόρασε» μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015 και τις μεθοδεύσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται σε άρθρο της η εφημερίδα New York Times, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σε αυτό το καίριο ζήτημα και την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η ΕΕ η οποία μπορεί να χρειαστεί να πληρώσει το τίμημα σχετικά με το χάος κακοδιαχείρισης της εισροής μεταναστών και προσφύγων του 2015, που συνοδευόταν από φρικτές εικόνες νεκρών παιδιών και μια σημαντική ενίσχυση του ακροδεξιού λαϊκισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το δημοσίευμα στέκεται στην αποτυχία της Ευρώπης να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που αγόρασε το 2016 (όταν συμφώνησε με την Τουρκία να της καταβάλλει χρήματα για να στεγάζει τους μετανάστες και πρόσφυγες) προκειμένου να δημιουργήσει μια αποτελεσματική πολιτική μετανάστευσης και ασύλου.

«Για μία ακόμη φορά λοιπόν η Ευρώπη βρίσκεται σε δίλημμα, προσπαθώντας να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε δύο μέλη του ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, ενώ η μία προσπαθεί να σπρώξει προς τα εμπρός τους πρόσφυγες και η άλλη πασχίζει να τους κρατήσει απέξω» σημειώνει το άρθρο.


Οι ηγέτες της ΕΕ ξεκαθάρισαν αυτήν την εβδομάδα, όταν ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να δείξουν αλληλεγγύη στις ενίοτε σκληρές προσπάθειες των Ελλήνων να σταματήσουν τις νέες εισόδους μεταναστών ότι δεν θέλουν ούτε τους μετανάστες, ούτε μία ακόμη κρίση.

«Για την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόκειται για μια αμήχανη ηθική σύγκρουση με τις αξίες που διακηρύσσει περί προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ατομικής αξιοπρέπειας και του δικαιώματος αναζήτησης ασύλου υπό το διεθνές δίκαιο, το οποίο η Ελλάδα έχει αναστείλει προσωρινά. Αποτελεί όμως και ένα βαθιά πολιτικό. Οι λαϊκιστές έδωσαν ηχηρές δεσμεύσεις ότι θα υπερασπιστούν την Ευρώπη, τα εθνικά σύνορα και την εθνική τους ταυτότητα», αναφέρουν οι New York Times.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στον Τούρκο Πρόεδρο. «Ωστόσο οι μεθοδεύσεις του Ερντογάν στην προσπάθειά του να αποσπάσει βοήθεια από τους Ευρωπαίους έχουν σε μεγάλο βαθμό αποξενώσει τους πιθανούς του συμμάχους» επισημαίνει το άρθρο.

«Ζητά επίσης βοήθεια για την υπεράσπιση της Ιντλίμπ, προκειμένου να αποτραπεί η εισροή ακόμα ενός εκατομμυρίου προσφύγων στην Τουρκία, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στη χώρα του ως όπλα εναντίον της Ευρώπης», προσθέτει ο αρθρογράφος, εξηγώντας ότι όλα τα παραπάνω έχουν υπονομεύσει τις φιλικές σχέσεις της Άγκυρας με άλλα κράτη.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]