Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στα 7 χρόνια, αντί για 3, η ελληνική ιθαγένεια σε πρόσφυγες


Τροπολογία με την οποία εξισώνεται ο χρόνος απονομής της ελληνικής ιθαγένειας των προσφύγων με όσα ισχύουν για τους πολίτες τρίτων χωρών που δεν έχουν την ιδιότητα αυτή κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Με την τροπολογία καταργείται η ρύθμιση του 2015 η οποία έθετε ως προϋπόθεση για την υποβολή αιτήματος πολιτογράφησης την τριετή νόμιμη παραμονή και εξισώνεται με ό,τι ισχύει για τους πολίτες χωρών που επιθυμούν να πολιτογραφηθούν, δηλαδή τα 7 έτη.


Όπως σημειώνεται στην τροπολογία η εξίσωση αυτή γίνεται λόγω "του μεγάλου αριθμού προσώπων που έχουν χαρακτηριστεί ως πρόσφυγες κατά την πρόσφατη μαζική εισροή αυτών των προσώπων στην χώρα. Με βάση τα δεδομένα της κοινής πείρας εκτιμάται ότι τα τρία έτη δεν είναι επαρκή για την ενσωμάτωση αυτών των πληθυσμών και ως εκ τούτου προτείνεται να ενταχθούν στην γενική κατηγορία των αιτούντων την ελληνική ιθαγένεια για τους οποίους προβλέπεται χρονική προϋπόθεση πριν την υποβολή της αίτησης τα 7 χρόνια".

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ "Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις" που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Υπαρχει μονο απονομη υπηκοοτητας και οχι ιθαγενειας!

    Πως ειναι δυνατον αλλοφυλοι να προερχονται απο το ιδιο γενος;

    Και κατα ποσο "νομιμοι" ειναι αυτοι οι "μεταναστες" ωστε να αποκτουν τα ιδια δικαιωματα με τον

    γηγενη πληθυσμο;

    Βασει ποιων μελετων αποδεικνυεται οτι οι συγκεκριμενοι "μεταναστες" ενσωματωνονται γενικοτερα;

    Και τι εννοειται με την "ενσωματωση";

    Να καταργουμε τα δικα μας ηθη και εθιμα ωστε να μην θιγονται οι αλλοφυλοι;

    Ή μηπως να μην μπορει να κυκλοφορει ο γηγενης πληθυσμος στους δρομους ,φοβουμενος για την

    σωματικη του ακεραιοτητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]