Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών


Μετά από χρόνια, επιτέλους, η Τουρκία αποκαλύπτεται και... επισήμως!
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει ως «ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή» τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

"Ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι". Αυτό ίσχυε μέχρι πριν λίγες ημέρες, όταν ο Ερντογάν αποφάσισε να αποκαλυφθεί ο ρόλος του ίδιου και της Τουρκίας σχετικά με την λαθρομετανάστευση.

Επί χρόνια, ήταν εκατοντάδες οι περιπτώσεις δημοσιεύσεων των "δραστηριοτήτων" του επίσημου τουρκικού κράτους, των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αλλά και των παρακρατικών μηχανισμών που λειτουργούν στην Τουρκία και διαχειρίζονται τόσο την περισυλλογή όσο και την μετακίνηση των πάσης φύσεως "μεταναστών" (μεταξύ των οποίων και τζιχαντιστών) προς τα ελληνικά σύνορα και την Ευρώπη γενικότερα.

Τα χρήματα που αποκομιζόταν ως κέρδη, αλλά και τα συμφέροντα που ικανοποιούσαν (και συνεχίζουν να ικανοποιούν) οι δραστηριότητες αυτών των τουρκικών μηχανισμών, ήταν δεδομένα που είχαν χαρακτηριστεί ως "ιερές αγελάδες" από υπηρεσίες και κυβερνήσεις δυτικών χωρών.

Αυτή ακριβώς η ανοχή (υπέρ οικονομικών και γεωπολιτικών, δυτικών κυρίως συμφερόντων) είναι που εξέθρεψε την αλαζονεία, την προκλητικότητα, την θρασύτητα, αλλά και την επικινδυνότητα του τούρκου "σουλτάνου", η οικογένεια του οποίου απεκόμισε πλείστα όσα οικονομικά οφέλη, αν και αυτά προέρχονταν από παράνομες και εγκληματικές ενέργειες.

Το ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε την Τουρκία ως κράτος "διακινητή μεταναστών" είναι μια εξέλιξη, που όμως, άργησε πολύ. Σήμερα, όμως, που η Τουρκία του Ερντογάν ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλής γειτνίασης, που απειλεί με κατάργηση των ελληνικών συνόρων και την κατάλυση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας, ο κ. Τασούλας αποφάσισε να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να χαρακτηρίσει την Τουρκία του Ερντογάν ως κράτος που έχει μετατραπεί σε επίσημη διακινητή "μεταναστών".

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ... κι ας διαμαρτύρονται κάποιοι για... κλιμάκωση από την ελληνική πλευρά.

Η επιστολή που άργησε 15 χρόνια

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και προς 45 προέδρους των Κοινοβουλίων των κρατών-μελών του ΣτΕ, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα διαδραματιζόμενα στα ελληνοτουρκικά σύνορα εξαιτίας της οργανωμένης από την Τουρκία απόπειρας εισβολής στην Ελλάδα, δεκάδων χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων.

Στην επιστολή του, ο κ. Τασούλας χαρακτηρίζει ως «ενεργή, σοβαρή, εξαιρετική και ασύμμετρη απειλή» την «αιφνίδια, μαζική και διογκούμενη μετακίνηση πληθυσμών μεταναστών» στα ανατολικά σύνορα της χώρας μας, η οποία «κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία, που χρησιμοποιεί τα συγκεντρωμένα άτομα ως μηχανισμό πίεσης και εκβιασμού».


Ο κ. Τασούλας, ο οποίος ενημερώνει τους ομολόγους του για τα «αδιάσειστα στοιχεία» της τουρκικής ενθάρρυνσης και βοήθειας για παράνομη είσοδο δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, τονίζει ότι «το πρόβλημα πλέον έπαψε να είναι προσφυγικό και μεταναστευτικό»: «Είναι μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης. Πρόκειται για κατευθυνόμενη απόπειρα παράνομης εισβολής χιλιάδων ανθρώπων που παίρνει τη μορφή επιβουλής του εθνικού μας εδάφους με εμπροσθοφυλακή συχνά ανθρώπους, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν απροκάλυπτα βία για να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια. Είναι μία απόπειρα από πλευράς Τουρκίας να χρησιμοποιήσει απεγνωσμένους ανθρώπους για να προωθήσει τα γεωπολιτικά της σχέδια και να στρέψει την προσοχή αλλού από την φρικτή κατάσταση στη Συρία» σημείωσε ο κ. Τασούλας.

«Οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες δεν προέρχονται από την Ιντλίμπ. Ζουν εδώ και αρκετό καιρό στην Τουρκία και οι περισσότεροι μιλούν καλά τουρκικά. Η Τουρκία κάνει πράξη την απειλή της και επιχειρεί να στείλει δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένους ανθρώπους παρανόμως στην Ελλάδα, ζητώντας ανταλλάγματα. Έχει μετατραπεί σε επίσημο διακινητή μεταναστών. Πάνω από όλα, τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σύνορα αποτελούν διεθνές πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν. Αντιδρούμε με γνώμονα την προστασία των συνόρων μας, αλλά και την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης, κινούμενοι απολύτως στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου», τόνισε ακόμη.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες έχουμε τελείως βγει από το πλαίσιο της διεθνούς προστασίας των προσφύγων, που στηρίζεται σε μεμονωμένες και εξατομικευμένες αιτήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για συλλογική και οργανωμένη από ξένο κράτος μετακίνηση πληθυσμών. Είναι προφανές ότι κάθε κράτος έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προστατέψει την ακεραιότητά του και η κυβέρνηση θα το τηρήσει απολύτως έως ότου αποκατασταθεί η συνήθης κατάσταση στα σύνορα της χώρας. Για τον λόγο αυτό η αναστολή υποβολής αιτήσεων ασύλου είναι μέτρο απολύτως αναγκαίο και εύλογο και ερείδεται στο διεθνές δίκαιο και στο πρωταρχικό δίκαιο της ανάγκης αλλά και στη δυνατότητα που μας δίνει το Ευρωπαϊκό δίκαιο να λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, της δημόσιας τάξης και της δημόσιας υγείας» επεσήμανε ο κ. Τασούλας.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Βουλής ενημερώνει ότι «όσοι εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος θα συλλαμβάνονται και θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης και επιστροφής» σημειώνει ότι «στις 18 Φεβρουαρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με ομόφωνη απόφαση, αποδέχτηκε τις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, καθώς εισήλθαν παράνομα και με χρήση βίας στην Ισπανία που είχε διατάξει την απομάκρυνσή τους».

Τέλος, αφού υπενθυμίζει ότι «η Ελλάδα έχει αποδείξει την ευαισθησία της φιλοξενώντας πάνω από 100.000 ανθρώπους, εκ των οποίων οι μισοί βρίσκονται σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου», ο κ. Τασούλας απευθύνεται στα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, «της σύγχρονης ασπίδας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη στιγμή που η πατρίδα μου αντιμετωπίζει μια ασύμμετρη απειλή, αλλά και χιλιάδες συνάνθρωποί μας εργαλειοποιούνται για να επιτύχει η Τουρκία πολιτικά ή οικονομικά ανταλλάγματα. Είμαι βέβαιος πως από δω και πέρα η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της στην αντιμετώπιση αυτής της βαρβαρότητας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]