Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βερολίνο: Δεν θα επιτρέψουμε η Τουρκία να μας εκβιάζει


Να συμμορφωθεί με την Κοινή Δήλωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό κάλεσε την Τουρκία ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών, Νιλς Άνεν, προειδοποιώντας ότι η Γερμανία δεν θα επιτρέψει να εκβιαστεί από την Άγκυρα.

Χρειάζονται πρακτικές λύσεις προκειμένου να προχωρήσει και να βελτιωθεί η συνεργασία στο πλαίσιο της προσφυγικής πολιτικής, «αλλά και η Άγκυρα θα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Άνεν, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και τόνισε ότι καμία χώρα δεν δείχνει τόση κατανόηση για την δύσκολη κατάσταση στην Τουρκία. «Αλλά δεν θα επιτρέψουμε και να μας εκβιάζουν», είπε χαρακτηριστικά.


Ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι η Ε.Ε. θα πρέπει να λάβει επιπλέον χρήματα προκειμένου να υλοποιήσει κεντρικά προγράμματα για τους πρόσφυγες. Όπως επισήμανε, από τα υπεσχημένα έξι δισεκατομμύρια, τα περισσότερα έχουν, όπως ήταν αναμενόμενο, χρησιμοποιηθεί.

«Για σημαντικά έργα χρειαζόμαστε και τα ανάλογα χρήματα», δήλωσε ο κ. 'Ανεν και διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην κατανομή των βαρών με το δίκαιο μερίδιο που της αναλογεί. «Αντίθετα προς κάποιους ισχυρισμούς, η συμφωνία με την Τουρκία εφαρμόζεται», κατέληξε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]