Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι έμαθε ο Ερντογάν που δεν το ήξερε


Ήταν 9 χθες το πρωί όταν στα σύνορα του Έβρου άρχισε ξαφνικά και συντονισμένα ένας καταιγισμός από καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Μπροστά ήταν περίπου 200 μετανάστες «μαχητές», οι οποίοι ούρλιαζαν, προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και να κόψουν το φράχτη και έριχναν κι αυτοί.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Όμως, ο κύριος όγκος των πυρών ερχόταν από «πίσω» τους. Εκεί, περίπου 40 μέτρα από τα σύνορα, βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής στρατοχωροφυλακής, οι οποίες επιχειρούσαν με πολλαπλούς εκτοξευτήρες.
Η δουλειά που έκαναν ήταν διπλή: Αφενός έριχναν τα δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά και αφετέρου «έσπρωχναν» τους ολοένα αυξανόμενους μετανάστες προς το φράκτη. Μαζί του είχαν πολλά στρατιωτικά οχήματα, ασθενοφόρα, περιπολικά, αλλά και μεγάλες εφεδρικές δυνάμεις εν αναμονή.

Αυτό το ακριβές γεγονός άρχισε να εκτυλίσσεται λίγες ώρες αφότου είχε αποχωρήσει από την περιοχή η ηγεσία της Ε.Ε. Και σηματοδοτεί τη μετάβαση από τον ασύμμετρο πόλεμο σε έναν σχεδόν κανονικό συμβατικό πόλεμο, καθώς οι ενέργειες της τουρκικής στρατοφυλακής είναι καθαρά πολεμικές και επιθετικές ενέργειες.
Ταυτόχρονα, η ύπαρξη συσσωρευμένων εφεδρειών έτοιμων να επέμβουν δείχνει τη διάθεση της Τουρκίας να κρατήσει πολύ το θέατρο του παραλόγου που παίζει στον Έβρο.


Στα βίντεο που παρακολούθησε η ηγεσία της Ε.Ε. κατά την επίσκεψή της στις Καστανιές είδε καταγεγραμμένα αρκετά τέτοια περιστατικά, τα οποία είχαν διαδραματιστεί τις προηγούμενες μέρες.
Ο Ερντογάν ξέρει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει στον Εβρο. Με κάθε λεπτομέρεια. Αφού πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο ίδιος.
Ξέρει, όμως, επίσης πως αυτά τα γεγονότα τον οδηγούν στην περαιτέρω απομόνωσή του. Ειδικά από τη στιγμή που η άφωνη έως τώρα Ε.Ε. αναγκάστηκε να πει το αυτονόητο, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα.
Επομένως, ο Τ. Ερντογάν ξέρει ότι πλέον πετά δακρυγόνα και καπνογόνα σε ευρωπαϊκά σύνορα.
Όπως ξέρει και ότι ο «άτακτος στρατός» που έχει στείλει προσπαθεί να τρυπήσει τον φράκτη της Ευρώπης.
Άλλωστε, η Ευρώπη είναι απενοχοποιημένη με τους φράχτες. Έχει στήσει πολλούς τέτοιους από το 2015-2016. Οι πιο κοντινοί στην Ελλάδα φράχτες στήθηκαν με ευρωπαϊκά κονδύλια και ευρωπαϊκή παρότρυνση στην ΠΓΔΜ και στη Βουλγαρία.

Άρα ο Ερντογάν έμαθε κάτι που δεν «ήξερε» ως τώρα. Έμαθε ότι επιτίθεται πλέον στην Ευρώπη και όχι στην Ελλάδα, την οποία η ανεύθυνη και επικίνδυνη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από διάτρητη, είχε καταστήσει και σάκο του μποξ στο αέναο παζάρι του σουλτάνου με την Ε.Ε.
Και το έμαθε μάλλον με αιφνιδιαστικό και δυσάρεστο για τον ίδιο τρόπο. Γιατί, όπως αποδεικνύεται, -και αυτός- είχε υποτιμήσει τον Κ. Μητσοτάκη και είχε καλομάθει με τον «γκρινιάρη» αλλά εξαιρετικά βολικό Α. Τσίπρα.

Ο αιφνιδιασμός του φαίνεται καθαρά από το γεγονός ότι, απροετοίμαστος ων, αναγκάστηκε να καταφύγει στη γελοιωδέστερη τακτική που θα μπορούσε να καταφύγει: στα fake news. Στα ψεύδη που δεν αντέχουν ούτε λίγες ώρες. Στην αρχή μιλώντας για πυροβολισμούς από την ελληνική πλευρά. Μετά για δύο… νεκρούς και μετά για ένα νεκρό και προσπάθειες… πνιγμού μεταναστών στη θάλασσα.

Όλα πήγαν στο βρόντο, όπως πάνε τελικά όλα τα fake news.
Όμως, βοήθησαν να ξεκαθαρίσει το συμπέρασμα: Ο επίδοξος αναβιωτής της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είναι ένας παρανοϊκός και ουσιαστικά ανίσχυρος ηγέτης, ο οποίος δεν άντεξε ούτε τα 40 φέρετρα από το Ιμπρίλκ.

Γι’ αυτό και χθες, μέσα στο αδιέξοδό του, είπε απευθυνόμενος στην Ε.Ε.:
«Αν οι ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να επιλύσουν την προσφυγική κρίση, θα πρέπει να στηρίξουν τις πολιτικές και ανθρωπιστικές λύσεις που προτείνει η Τουρκία για τη… Συρία»!
Η κλασική σχέση του φάντη με το ρετσινόλαδο, μαζί με την ψευδαίσθηση κάποιου που νομίζει ότι είναι κάτι πιο μεγάλο απ’ αυτό που πραγματικά είναι.

Ελεύθερος Τύπος


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]