Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Ελλάδα να αξιοποιήσει την αποτελεσματικότητά της στον Έβρο εντός του ΝΑΤΟ


Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη από τη μάχη εναντίον της τουρκικής υβριδικής απειλής και μετά να την αξιοποιήσει ώστε να αναβαθμιστεί στα μάτια συμμάχων και εταίρων

Η Ελλάδα επιστρέφει στα αυτονόητα και αυτό δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα. Χρειάζεται να μάθουμε να λέμε για τα κακώς μας κείμενα αλλά να μη μηδενίζουμε όταν βλέπουμε να πράττονται τα ορθά. Η χώρα μας μάχεται εναντίον μιας τουρκικής υβριδικής απειλής για να διαφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα και ταυτόχρονα, για να διαφυλάξει την Ευρώπη από μια αθρόα εισβολή ανθρώπων που έχει από καιρό προετοιμάσει η Άγκυρα ώστε να δημιουργήσει την πέμπτη φάλαγγά της. Οι μύθοι στην Ελλάδα μέσα σε μέρες κατέρρευσαν και ο ελληνικός λαός χαίρεται για τα μέτρα που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση. Με το καλό να αποκρούσουμε την απειλή και αμέσως μετά να χτίσουμε πάνω στην εμπειρία μας. Το ΝΑΤΟ είναι η πρώτη πόρτα που πρέπει να χτυπήσουμε.


Το ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον Kenneth Waltz έπρεπε ήδη να έχει διαλυθεί. Ο μεγάλος ακαδημαϊκός των Διεθνών Σχέσεων είχε προβλέψει πως το ΝΑΤΟ θα διαλυθεί λόγω ανυπαρξίας ενός αντίρροπου πόλου ικανού να διατηρεί τη συνοχή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Η ΕΣΣΔ κατέρρευσε και έτσι το ΝΑΤΟ αντιμετώπισε την πρόκληση του πολυπολικού κόσμου όπου τα συμφέροντα των κρατών ξεπερνούν τις πολυμερείς δεσμεύσεις και συμμαχίες. Η ανασυγκρότηση της Ρωσίας με την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία αλλά και η ραγδαία άνοδος της Κίνας, συνιστούν τις συμμετρικές απειλές για το ΝΑΤΟ.

Η πιο σημαντική όμως αποστολή του ΝΑΤΟ, είναι η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών και εσχάτως, του υβριδικού πολέμου. Από την 11η Σεπτεμβρίου και μετά, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να αποκτήσει πολιτικές αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών και κάθε μορφής τρομοκρατικών ενεργειών. Μια από αυτές εξελίσσεται στα σύνορά μας με την Τουρκία να εφαρμόζει μια υβριδική απειλή. Η Ελλάδα πρέπει να βγει κερδισμένη από αυτήν τη μάχη και μετά να την αξιοποιήσει ώστε να αναβαθμιστεί στα μάτια συμμάχων και εταίρων.

Αλέξανδρος Δρίβας
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]