Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν χάιδεψε τον Ερντογάν


Οι Σύροι δεν γνώριζαν ότι πολεμούσαν εναντίον Τούρκων στο Ιντλίμπ

Ο συριακός στρατός δεν γνώριζε ότι πολεμούσε εναντίον Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ, ενώ είχε και ο ίδιος σοβαρές απώλειες, είπε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο πλαίσιο της συνάντησής τους στη Μόσχα.

Το τετ-α-τετ διήρκεσε τρεις ώρες ενώ στη συνέχεια εισήλθαν στη συζήτηση και οι αντιπροσωπείες, με τις διαβουλεύσεις να συνεχίζονται συνολικά για πάνω από 5 ώρες.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πούτιν εξέφρασε στον Ερντογάν τα συλλυπητήριά του για την απώλεια των Τούρκων στρατιωτών στις επιχειρήσεις στην Ιντλίμπ και τόνισε ότι είναι αναγκαίο να συζητηθεί η κατάσταση στην περιοχή, ώστε να μην καταστραφούν οι ρωσο- τουρκικές σχέσεις.


"Ξεκινώντας την συνάντηση, θέλω και πάλι να εκφράσω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια για την απώλεια των Τούρκων στρατιωτών στη Συρία", δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στην αεροπορική επιδρομή της προηγούμενης εβδομάδας στην Ιντλίμπ που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 34 στρατιώτες.

"Δυστυχώς, όπως σας είπα ήδη στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, κανείς, και αυτό περιλαμβάνει και τις συριακές δυνάμεις, δεν ήξερε την ακριβή τους τοποθεσία", πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το RT.

"Πρέπει μαζί να συζητήσουμε οπωσδήποτε τα πάντα, όλη την κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε μέχρι σήμερα, ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο… ώστε να μην καταστραφούν οι ρωσο-τουρκικές σχέσεις, τις οποίες εμείς --και όπως γνωρίζω και εσείς-- αντιμετωπίζουμε πολύ προσεκτικά και τις διαφυλάττουμε", πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης, ότι είναι αναγκαία η απευθείας προσωπική επικοινωνία τη στιγμή που οξύνεται η κατάσταση στην συριακή επαρχία. "Πάντα έχουμε τι να πούμε, αλλά και τώρα η κατάσταση στην γνωστή ζώνη, στο Ιντλίμπ, έχει οξυνθεί τόσο πολύ, που απαιτεί την απευθείας προσωπική συνομιλία" δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Με εξαίρεση την παρουσία των μέσων ενημέρωσης κατά την έναρξη των συνομιλιών όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, οι συνομιλίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η κατάσταση στην ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μετά το περάς των συνομιλιών οι δύο ηγέτες να κάνουν δηλώσεις ενώπιον των δημοσιογράφων.

«Η κατάσταση στο Ιντλίμπ είναι τόσο επιβαρυμένη που απαιτεί να έχουμε προσωπικές και απευθείας συνομιλίες», δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνάντησης, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η συνάντησή μας εδώ για συνομιλίες για την Ιντλίμπ είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή αυτή. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα σε εμάς. Τα μέτρα και οι αποφάσεις που θα λάβουμε εδώ θα μετριάσουν την ένταση στο Ιντλίμπ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ερντογάν.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία βρίσκονται σε κορυφαίο σημείο και πως σκοπός του είναι να τις ενισχύσει.

Η Ρωσία υποστηρίζει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στη συριακή σύγκρουση, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που τις πολεμούν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ποιος δουλευει ποιον;

    Ο τροπος με τον οποιο κοιταει ο ενας τον αλλον τα λεει ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χε,χε,χε, ο Τράμπ ακούει;το φιλαράκι του ο Ερντογάν μιλώντας μπροστά στις κάμερες είπε ακόμη πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία βρίσκονται σε κορυφαίο σημείο και πως σκοπός του είναι να τις ενισχύσει....να τις ενισχύσει.
    Αμερικανοί θα στείλετε την στρατιωτική βοήθεια στην Τουρκία; σας κοροϊδεύει μπροστά σε όλη την υφήλιο και κοιμάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]