Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ειδική ενίσχυση του φράχτη ετοιμάζεται στον Έβρο


Ιδού ποιός υποκινεί τους μετανάστες

Ακόμη και την ενίσχυση του φράχτη στον Έβρο έχουν στον σχεδιασμό τους οι Έλληνες επιτελείς κι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους στην πολιτική ηγεσία.

Άλλωστε οι εικόνες από τον Έβρο, μιλούν από μόνες τους όλες τις προηγούμενες ημέρες το πόσο ουσιαστικό αμυντικό έργο αποτέλεσε ο φράχτης μήκους 12 χιλιομέτρων στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία. Μπορεί οι παρακρατικοί της Τουρκίας να εφοδίασαν ακόμη και με κόφτες του μετανάστες για να προσπεράσουν το εμπόδιο που έχει στηθεί από την χώρα μας, όμως αυτό φάνηκε δύσκολο και απαιτούνταν αρκετή ώρα, ικανή για να φτάσουν επί τόπου δυνάμεις ασφαλείας και να απομακρύνουν τους μετανάστες.

Από το προγεφύρωμα του Κάραγατς και προς το νότο ίσως το επόμενο διάστημα φανούν οι προσπάθειες για επιπλέον ενίσχυση των «πλωτών τειχών» του ποταμού Έβρου. Ο φράχτης στον Έβρο αυτές τις μέρες φάνηκε ως η πιο πολύτιμη ασπίδα της Ελλάδας απέναντι στην ασύμμετρη απειλή που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Ερντογάν με τους χιλιάδες μεταναστών, ανάμεσα σ’ αυτούς και ορισμένοι πρόσφυγες από τη Συρία.

Όμως το Τουρκικό σχέδιο που έχει φανεί καλοστημένο, σαν να το είχαν επεξεργαστεί από καιρό, βρήκε τη σθεναρή στάση από την Ελλάδα που λειτούργησε αποτρεπτικά σε Έβρο και νησιά. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνητά αναχώματα, όπως και οι τάφροι θεωρούνται ιδανικές λύσεις για την περιοχή του Έβρου, όπως και παρεμβάσεις στις όχθες του Έβρου.


Εκμετάλλευση του εδάφους, ακόμη και μέσα στο δαιδαλώδες Δέλτα μπορούν να γίνουν όπως εξηγούσαν ανώτατες πηγές. Οι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς έχουν μελετήσει πάρα πολύ την περιοχή, γνωρίζουν άριστα το ανάγλυφο και τις ιδιαιτερότητες και είναι οι μόνοι που μπορούν να παρέμβουν με τον πιο ουσιώδη τρόπο απέναντι σ’ αυτή την ασύμμετρη απειλή.

Πάντως το φυσικό σύνορο με την Τουρκία είναι το νερό του Έβρου κι αυτό είναι ένα σημείο στο οποίο δίνουν βαρύτητα οι μελέτες που ξεκίνησαν.

Η Στρατοχωροφυλακή στον φράχτη

Οπτικό υλικό που παρουσιάζει άνδρες της «Jadarma», της στρατοχωροφυλακής του Ταγίπ Ερντογάν, έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές ακριβώς στον φράχτη του Έβρου και εκεί οι στρατοχωροφύλακες μετρούσαν αποστάσεις και το ύψος του εδάφους.

Από τις παρατηρήσεις που έκαναν Αξιωματικοί στον Έβρο, εκτός από μια ακόμη σημαντική ένδειξη ότι αυτό το ένοπλο σώμα υποκινεί τους μετανάστες, καταλαβαίνουν πως μπορεί να σκέφτονται στην Τουρκία ακόμη και ένα είδος δολιοφθοράς με σκοπό να δημιουργηθεί κάποιο παράνομο πέρασμα για τους μετανάστες στο Ελληνικό έδαφος.

Και δεν είναι μόνο αυτό διότι τις τελευταίες ώρες τουρκικές ιστοσελίδες και «περίεργοι» λογαριασμοί σε social media, παρουσιάζουν μέχρι και σκαρίφημα με οδηγίες που προτρέπει τους μετανάστες να σκάψουν ακόμη και τούνελ που θα τους οδηγήσει στο Ελληνικό έδαφος, είτε στα χερσαία σύνορα είτε ακόμη και κάτω από τον ποταμό Έβρο εκεί που η στάθμη του νερού είναι από ένα έως το πολύ τρία μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Ελληνικό Επιτελείο, η αναδιάταξη των σχεδίων για την επιπλέον θωράκιση των συνόρων είναι μια επιβεβλημένη υπόθεση διότι ήδη προετοιμάζονται για επιφυλακή και ενέργειες αποτροπής μακράς διαρκείας. Ήδη σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή και σε επιπλέον στρατιωτικά τμήματα να μετακινηθούν προς την περιοχή του Έβρου και να ενισχύσουν τις δυνάμεις που βρίσκονται κυρίως στο νότιο τμήμα του Νομού.

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, βρίσκεται από χθες στον Έβρο. Ο ίδιος γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή την παρέμβρια περιοχή της μεθορίου και είναι από τους Αξιωματικούς που ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του, ως «μαυροσκούφης», την έχει περάσει στον ακριτικό Νομό.

Τα σχέδια που έχει μαζί του θεωρούνται άμεσα εφαρμόσιμα ώστε να συμπληρώσουν την αποτρεπτική ισχύ των δυνάμεων στην περιοχή και ιδίως στα παράνομα περάσματα του ποταμού.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]