Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρίση του Έβρου και ο “φερετζές” της ουδετερότητας


Του Χρήστου Καπούτση

Φασιστική είναι η υπεράσπιση των συνόρων και η αποτροπή της βίαιης εισβολής αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, από το Στρατό , την Αστυνομία και το Λιμενικό, σύμφωνα με έλληνες δήθεν ανθρωπιστές, κοσμοπολίτες και διανοουμένους της διεθνιστικής αριστεράς, εθνομηδενιστές, συστημικοί πανεπιστημιακοί, νέοιστορικοί, αναθεωρητές και διαφόρους άλλους, που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα και να δοθεί άσυλο σε όλους ανεξαιρέτως τους μετανάστες, πρόσφυγες και άλλους, που μπορεί και να φθάσουν το ένα εκατομμύριο ψυχές, δηλαδή ότι ακριβώς απαιτεί ο Τ. Ερντογάν!!!!

«Ελαφρώς» φιλοτουρκική η στάση του ΚΚΕ, του ΜΕΡΑ 25 και μεγάλου τμήματος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Θλιβερό κατάντημα … αναμενόμενο, αφού προέρχεται κυρίως από βολεμένους με καταθέσεις στο εξωτερικό, που δεν είναι και λίγοι…

Όνειδος η ανθελληνική στάση ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑΣ, Ε.Ε. ΝΑΤΟ, Γερμανίας, που καλύπτεται με τον “φερετζέ” της ουδετερότητας…

Προκαλεί τη νοημοσύνη μας, ότι οι παραπάνω «ευαίσθητοι», αδυνατούν να δουν ότι η Ελλάδα δέχεται μαζική και κατευθυνόμενη εισβολή αμάχων. Και η ελληνική Κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μια καταφανώς «ασύμμετρη απειλή», που έχει στόχο την αδυναμία αντίδρασης και τελικά την κατάρρευση του Ελληνικού κράτους.


Η εικόνα που έχουμε από την ελληνοτουρκική μεθόριο, είναι πολύ ανησυχητική και οι προσπάθειες των ελληνικών αρχών είναι, η επικρατούσα κατάσταση, να μην καταστεί ανεξέλεγκτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις και η συνοριοφυλακή, είναι στην πρώτη γραμμή των συνόρων και συνεπικουρούνται, από τον Στρατό, στο έργο της ανάσχεσης των χιλιάδων αλλοδαπών που επιχειρούν την βίαιη είσοδο εντος της ελληνικής επικράτειας. Επίσης στη θάλασσα, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Καστελόριζο, δίνουν τη μάχη της ανάσχεσης το Λιμενικό Σώμα υποβοηθούμενο από το Πολεμικό Ναυτικό.

Επίλεκτες Μονάδες των Ε.Δ., είναι σε αυξημένη επαγρύπνηση, έτοιμες να ανταποκριθούν στις εντολές της Κυβέρνησης. Και ο στρατός κάνει τη δουλειά του με ασκήσεις ετοιμότητας και βολές, όπως προβλέπεται.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες είναι:
- Στον Έβρο οι πρόσφυγες και μετανάστες, καθοδηγούνται και ενθαρρύνονται από τούρκους στρατιώτες, σε περάσματα προς την Ελλάδα.
- Στο Αιγαίο, η τουρκική ακτοφυλακή, καθοδηγεί τις βάρκες με τους αλλοδαπούς, σε πρόσφορες ακτές, ελληνικών νησιών.

Τρία βασικά σημεία ανησυχίας των ελληνικών αρχών που είναι:

1. Η βοήθεια και η στήριξη της Ε.Ε., είναι κατώτερη των ελληνικών προσδοκιών.

2. Είναι, οι επιτόπου ρεπόρτερ, των ελληνικών ΜΜΕ, που κάποιοι από αυτούς, μεταδίδουν, αφιλτράριστες ειδήσεις, που δημιουργούν αισθήματα ανασφάλειας και πανικού στους κατοίκους του Έβρου, αλλά και στους έλληνες πολίτες. Χρειάζεται πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση από ΟΛΟΥΣ. Αρκεί να σκεφτούμε, ότι αυτή τη στιγμή, κάποιοι, δίνουν μάχες σώμα με σώμα στο Έβρο, προκειμένου να παραμείνουν τα σύνορα κλειστά. Και οι άνθρωποι αυτοί, είτε είναι αστυνομικοί, είτε είναι στρατιώτες, έχουν οικογενείας που ανησυχούν.

3. Ο φόβος προβοκάτσιας από την Τουρκία, που πιθανόν να ωθήσει την κατάσταση στα άκρα και να έχουμε τη δημιουργία θερμού στρατιωτικού επεισόδιου, που , με δεδομένες τις συνθήκες , πιθανόν να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η προπαγάνδα, οι ψευδείς και ο εντυπωσιασμός της κοινής γνώμης, είναι από τα ισχυρά όπλα του Τ. Ερντογάν.

Η Κατάσταση είναι κρίσιμη, η ένταση είναι μεγάλη και καθώς κυλούν οι ώρες, συσσωρεύεται όλο και περισσότερη εύφλεκτη ύλη, που απλώνεται στην ελληνοτουρκική μεθόριο.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει όντως ασύμμετρη απειλή.

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή, διότι, αρκεί ένας σπινθήρας για να προκληθεί ανάφλεξη.

Και ακόμη θα πρέπει να επισημάνουμε, το εκτός ηθικής και απάνθρωπο πολιτικό και επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας, σε βάρος αθώων παιδικών ψυχών και σε βάρος δυστυχισμένων και κυνηγημένων ανθρώπων, που αναζητούν την ελπίδα, υπό το βάρος του πολεμικού κλίματος στα ελληνοτουρκικά σύνορα, που εντέχνως έχει δημιουργήσει η Τουρκία, με σκοπό να πλήξει τα ελληνικά συμφέροντα.

Militaire


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]