Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη φυλακή με βαριές καταδίκες οι 183 εισβολείς του Έβρου


Οι πρώτες ποινές για παράνομη είσοδο στη χώρα επιβλήθηκαν σε μετανάστες που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο.

Μιλώντας στον Σκάι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για 183 ήδη καταδικασθέντες, στους οποίους σημειώνεται, βάσει των προβλεπομένων, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης ακόμη και 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, οι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους και έπειτα θα απελαθούν.

Σε ανάλογη επισήμανση προχώρησε και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, οποίος στάθηκε στο σύννομο των μαζικών επαναπροωθήσεων επικαλούμενος και το ισπανικό παράδειγμα.


Συγκεκριμένα, ήδη από χθες η κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι σε πρόσφατη απόφασή του (Φεβρουάριος 2020) , το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων αποδέχτηκε τις μαζικές επαναπροωθήσεις μεταναστών χωρίς την εξατομικευμένη εξέταση των φακέλων τους, καθώς εισήλθαν παράνομα στην επικράτεια της χώρας (Ισπανία) που είχε διατάξει την απομάκρυνσή τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha, 17 πρόσφυγες και μετανάστες, αφγανικής καταγωγής, που είχαν είχαν περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος μέχρι το Σάββατο το πρωί και συνελήφθησαν από τις αρχές, δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου Ορεστιάδας και καταδικάστηκαν σε 3,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]