Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι «εκπτώσεις» των Τούρκων δουλεμπόρων και οι Σομαλοί του …Ιντλίμπ


«Οι Τούρκοι δουλέμποροι …ρίχνουν τις τιμές μεταφοράς προσφύγων για να διευκολυνθούν τα σχέδια της κυβέρνησης Ερντογάν για μαζικές ροές προς την Ελλάδα. Πολλοί από τους αλλοδαπούς που συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα στα ελληνοτουρκικά σύνορα ήταν Σομαλοί αλλά και από την βόρειο Αφρική που προφανώς καμιά σχέση δεν έχουν με τις μάχες του Ιντλίμπ παρά τα όσα υποστηρίζει το τουρκικό καθεστώς.

Την Καθαρά Δευτέρα υπήρξαν τουλάχιστον 300 επαναπροωθήσεις αλλοδαπών που είχαν επιχειρήσει να εισέλθουν παράνομα στην χώρα μας. Ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ πραγματοποιούν ελέγχους κι αναλύσεις των ατόμων που έχουν φθάσει το τελευταίο πενθήμερο της «κρίσης στον Εβρο» στην χώρα μας.

Πολλοί από αυτούς που παρέμεναν σε προαναχωρησιακά κέντρα της Τουρκίας έχουν εμπλακεί σε κλοπές, ληστείες κι άλλα αδικήματα. Όμως έχει διαπιστωθεί ότι κανείς εκ των προσφύγων δεν είναι στη λίστα των υπόπτων για συμμετοχή στον ISIS, την οποία διαθέτουν οι ευρωπαϊκές και αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.


Είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά δεν περιλαμβάνει -τουλάχιστον προς το παρόν- στην πίεσή της προς την Ελλάδα και την Ευρώπη την απελευθέρωση τζιχανιστών που παραμένουν στο τουρκικό έδαφος».

Σε αυτές τις επισημάνσεις προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα», υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ που παρακολουθεί στενά όσα διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα στον Έβρο και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Αξιωματικοί των αρχών ασφαλείας αλλά κι η ΕΥΠ προσπαθούν να διαπιστώσουν με ακρίβεια ποιά είναι η προέλευση των ατόμων που προσεγγίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα κι αν ανάμεσα σε αυτά είναι επικίνδυνοι τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους «αν η ΕΛ.ΑΣ και οι Ένοπλες Δυνάμεις μείνουν ανυποχώρητες στον Έβρο, με σχετική στάση και των μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης- είναι προφανές ότι θα υπάρξει, τις επόμενες ημέρες, σταδιακή υποχώρηση και αποχώρηση των «απογοητευμένων» προσφύγων από την περιοχή και θα μεταφερθεί η πίεση προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Επίσης πολλά θα εξαρτηθούν κι από τις εξελίξεις στις μάχες του Ιντλίμπ, τη συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν κλπ. Ομως είναι προφανές ότι το τουρκικό καθεστώς θα επανέλθει σύντομα δριμύτερο, δημιουργώντας παρόμοιες καταστάσεις με το προσφυγικό…».

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Το Βήμα



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]