Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έβρος: Περιπολίες από πολίτες με τρακτέρ, αγροτικά και βάρκες


Επί ποδός βρίσκονται οι κάτοικοι του Έβρου, προσπαθώντας να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορα

Στη μάχη φύλαξης των συνόρων έχουν ριχτεί εδώ και τρεις μέρες κάτοικοι του Έβρου και προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο μεταναστών και προσφύγων από τα σύνορα, βοηθώντας τα σώματα ασφαλείας. Κάτοικοι από το Πέπλο, τις Φέρες, τον Πόρο, το Αρδάνιο, την Βρυσούλα μέχρι και το Τυχερό πραγματοποίησαν περιπολίες και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας στο Δέλτα του Έβρου αλλά και στα ορεινά αποτρέποντας την είσοδο μεταναστών στο ελληνικό έδαφος.

Χρησιμοποιώντας τρακτέρ, αγροτικά οχήματα, αλλά και βάρκες χτενίζουν όλη την παραμεθόριο περιοχή. Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο και μέλος του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» Χρήστο Πασχαλίδη περίπου 4.000 μετανάστες από την Κεσσάνη (απέχει περίπου 25 χλμ. ανατολικά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα) προσέγγισαν τους Κήπους του Έβρου το βράδυ της Δευτέρας (2.3) και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να περάσουν τα σύνορα.



«Έπεσαν πραγματικά πυρά στον αέρα για εκφοβισμό και οι μετανάστες αναδιπλώθηκαν. Κάνουμε περιπολίες ανά βάρδιες. Την πρώτη μέρα ήμασταν λίγοι, όσο περνούν οι ώρες όμως ο κόσμος ξεσηκώνεται και συμμετέχει στις περιπολίες. Και το σίγουρο είναι ότι ο Έβρος είναι απροσπέλαστος. Δεν πρόκειται να περάσει κουνούπι. Για μας αυτό που επιχειρείται είναι εισβολή στα σπίτια μας και δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε» δήλωσε στο ethnos.gr ο Χρήστος Πασχαλίδης. Την ίδια ώρα ολοένα και περισσότεροι αστυνομικοί ανακαλούν τις άδειες και τα ρεπό τους από την Ροδόπη «Μας ζητούν να ανέβουν στην πρώτη γραμμή και να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους» είπε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Μαχαιρίδης.


Συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης ο Δήμος Διδυμοτείχου

Τρόφιμα (κονσέρβες, Κρουασάν, μπισκότα, κράκερ, ξηρούς καρπούς, πατατάκια, κριτσίνια) και ποτά (μικρά νερό, χυμούς, σπαστούς καφέδες) στο χώρο της ΕΑΣ, στον πεζόδρομο Διδυμοτείχου συγκεντρώνει την Τρίτη (3.3) ο Δήμος Διδυμοτείχου σε άμεση συνεργασία με την ομάδα Εθελοντών του Δήμου «αποΔίΔω» καθώς και με τον Ερυθρό Σταυρό Διδυμοτείχου, θέλοντας να υποστηρίξουν το έργο των δυνάμεων στις συνοριακές γραμμές.

Τίμος Φακαλής
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]