Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: "Πάγωσε" το νομοσχέδιο για κυρώσεις κατά της Τουρκίας


Συνεχίζεται η κατρακύλα του γοήτρου των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Τζιμ Ρίις δεν έδωσε το πράσινο φως για να ζητηθεί στην επιτροπή το νομοσχέδιο που κατέθεσαν οι γερουσιαστές Λίντσεϊ Γκραχαμ και Κρις Βαν Χόλεν, αναφέρει ο "Φιλελεύθερος της Κύπρου", το οποίο προνοεί την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Σε δηλώσεις του προς το Politico, o Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Αϊόβα, ανέφερε ότι είναι αντίθετος με την ανάληψη οποιασδήποτε δράσης για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ενόσω ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα επισκέπτεται την Ουάσιγκτον.

"Δε νομίζω είναι καλή ιδέα να έχουμε ακρόαση για το νομοσχέδιο, ενόσω ο Ερντογάν θα είναι εδώ", είπε ο γερουσιαστής Ρίις.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας στην Επιτροπή, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, δήλωσε στο Politico πως έλπιζε ότι θα οριζόταν ημερομηνία συζήτησης του νομοσχεδίου και ψηφοφορία την επόμενη εβδομάδα.

"Έχω όμως την αίσθηση ότι ο πρόεδρος της επιτροπής δεν επιθυμεί να κάνουμε κάτι ενώ ο Ερντογάν θα βρίσκεται εδώ", είπε.


Η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στο Λευκό Οίκο έχει προγραμματιστεί για τις 13 Νοεμβρίου και ο γερουσιαστής Μενέντεζ, μιλώντας την Τρίτη στην ολομέλεια της Γερουσίας είχε ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο να ακυρώσει την πρόσκληση.

Ανάλογη νομοθεσία εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή στις 29 Οκτωβρίου και μετά την απόφαση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων να το "παγώσει", το Politico σημειώνει ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα αποφύγει τις διπλωματικές κόντρες με τον Ερντογάν.

Να σημειωθεί πως την Τρίτη το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι αντίθετο με την προώθηση στη Γερουσία των νομοσχεδίων για τις κυρώσεις και την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]