Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο εμφυλιοπολεμικός ΣΥΡΙΖΑ βλέπει "προσφυγομάχους"


Στα έσχατα του εθνομηδενισμού ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τους Έλληνες πολίτες ως ρατσιστές και "προσφυγομάχους" επειδή τολμούν να ανησυχούν για την εξέλιξη της λαθρομετανάστευσης και την πολιτική διαχείρισή του προβλήματος που τρομάζει την Ευρώπη

Οι διαστάσεις που παίρνει το προσφυγικό, τα συνεχή περιστατικά μίσους σε τοπικές κοινωνίες της βόρειας Ελλάδας και τα «δύο πρόσωπα» που εμφανίζει το κυβερνητικό στρατόπεδο ως προς την αντιμετώπισή τους, ανησυχούν και κινητοποιούν την αξιωματική αντιπολίτευση.

Μετά το δημόσιο «άδειασμα» των βουλευτών της ΝΔ Κυριανάκη-Πλεύρη από την Ντόρα Μπακογιάννη και τη σαφή καταδίκη, από την ίδια, της σαδιστικής-ρατσιστικής «πρόσκλησης για μπάρμπεκιου με χοιρινό», ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού επιδοκίμασε τη στάση της πρώην υπουργού, έστρεψε ευθέως τα βέλη του στο Μαξίμου, προκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση. Κι αυτό διότι στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι το κυβερνητικό επιτελείο δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιμετωπίσει τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ που είτε αιτιολογούν είτε ενθαρρύνουν ρατσιστικές-ακροδεξιές συμπεριφορές. Κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι χθεσινοί «μακεδονομάχοι» ξαναφορούν τις περικεφαλαίες για να γίνουν «προσφυγομάχοι».

Ως εκ τούτου, λένε, οι προβλέψεις δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, παραδέχθηκε χθες στις Βρυξέλλες ότι «το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό, έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης».


«Για λίγα ψηφαλάκια...»

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι (σ.σ. της χθεσινής ημέρας, διότι κανείς δεν ξέρει τι έρχεται) ήταν η επίθεση με μαχαίρι από ρατσιστικά στοιχεία σε Ιρανό μαθητή που πήγαινε στο σχολείο του, στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας τον ευθέως να εγκαταλείψει τα μαθήματα. Επ' αυτού, δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση από κυβερνητικό αξιωματούχο, ενώ ακόμα και για το μπάρμπεκιου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας αρκέσθηκε σε μία δήλωση αποδοκιμασίας μέσω τηλεοπτικού σταθμού.

Συνεκτιμώντας τα παραπάνω, ο Αλέξης Τσίπρας παρενέβη χθες το βράδυ προκαλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση «και να μην πατάει σε δύο βάρκες». Του απέδωσε άλλωστε ευθέως ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα κάποια στελέχη του και, κυρίως, για τα κλιμακούμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας, ως αποτέλεσμα της προεκλογικής ρητορικής της ΝΔ και του αρχηγού της. «Όταν τόσα χρόνια λαϊκίζεις χυδαία για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν έρχεσαι αντιμέτωπος μόνο με τη σκληρή πραγματικότητα, τις μεγαλοστομίες και τα ψέματά σου. Έρχεσαι αντιμέτωπος και με τα πιο σκοτεινά, ρατσιστικά αντανακλαστικά που ξέθαψες και εξέθρεψες για λίγα ψηφαλάκια», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ανάλογη παρέμβαση έκανε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Κατέρρευσε όλο το αφήγημα της ΝΔ ότι για το προσφυγικό φταίνε οι Συριζαίοι. Όταν εμείς λέγαμε ότι είναι γεωστρατηγικό και υπερεθνικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, είχαμε χλευασμό από τη ΝΔ και τα μέσα ενημέρωσης, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις μια οργανωμένη συζήτηση σε όλες τις πτυχές», είπε (στο news247).

Κατά τις πληροφορίες, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας προσωπικά ζήτησαν από τους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος «να βγουν μπροστά» στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται. Σε μία προσπάθεια να απομονωθούν τα ακραία στοιχεία και να συνδράμουν στην ομαλή εγκατάσταση και παραμονή προσφύγων στην ενδοχώρα. Το θέμα θα αναδείξει και σήμερα ο κ. Τσίπρας, με αφορμή περιοδεία του στη Βοιωτία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]