Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Guardian: Οι φόροι Τσίπρα αποδεκάτισαν την ελληνική μεσαία τάξη


Αντιμέτωπος με έναν «ανηφορικό αγώνα» για να παραμείνει στην εξουσία είναι ο Αλ. Τσίπρας, σύμφωνα με τον Guardian, καθώς τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου «δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι απορρίπτουν τον αριστερό πρωθυπουργό ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών στην Ελλάδα».

«Οι κεντροδεξιοί αντίπαλοι τoυ Αλ. Τσίπρα», γράφει η βρετανική εφημερίδα αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία, «κερδίζουν έδαφος» επισημαίνοντας πως «ο Τσίπρας αναγκάστηκε να ανακοινώσει εκλογές τέσσερις μήνες νωρίτερα από το ποκαθορισμένο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε από τη ΝΔ με μια άνευ προηγουμένου διαφορά -9,35%- που είναι η μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά σε ευρωεκλογές στην Ελλάδα».

«Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένεται να ολοκληρώσει τη συντριβή ενός κόμματος πρώην ριζοσπαστών που εξελέγη με την υπόσχεση ότι θα αντιστρέψει την διεθνώς επιβεβλημένη λιτότητα», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειών και όλων των μεγάλων δήμων αναμένεται να κερδηθούν από τη Νέα Δημοκρατία», εκτίμησε ο πολιτικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος μιλώντας στον Guardian.


Το δημοσίευμα αναφέρει πως «στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική μεσαία τάξη σχεδόν αποδεκατίστηκε από τους φόρους που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής ενός προγράμματος το οποίο ο Τσίπρας διαπραγματεύθηκε το 2015, υπογράφοντας πρωτοφανή δημοσιονομικά πλεονάσματα ύψους 3,5%».

«Η ύστατη προσπάθεια του Τσίπρα να αποκαταστήσει τη δύναμή του παραχωρώντας φορολογικές ελαφρύνσεις και συνταξιοδοτικά επιδόματα, φαίνεται πως απέτυχε καθώς οι συνταξιούχοι στρέφονται προς τη ΝΔ», εκτιμά η εφημερίδα για να προσθέσει: «Εκτός από ένα θαύμα λίγοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κλείσει τη διαφορά (σ.σ. με τη ΝΔ)».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]