Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θα διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ;


Του Γιώργου Βρεττάκου

Κοιτώντας κανείς πίσω τα 4,5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρεί την μεγάλη αλλαγή στο εσωτερικό του σημερινού κυβερνώντος κόμματος.

Είναι πραγματικά αυτή μια αλλαγή ιδεολογίας και πολιτικής; Είναι η προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα; Ή μήπως είναι απλά η εφαρμογή του κυρίαρχου ένστικτου της κυβέρνησης χωρίς κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο που την ονομάζουν αυθαίρετα «προοδευτική συμμαχία»;

Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες για να πάρει την εξουσία, μετά το καταστροφικό πρώτο εξάμηνο διαπραγμάτευσης και το δημοψήφισμα κατάφερε να ξηλώσει όλη την ηγετική ομάδα του κόμματός του, τοποθετώντας τους φίλους του σε όλες τις θέσεις κλειδιά. Από την άλλη διόρισε με τη λίστα τη μισή κοινοβουλευτική του ομάδα από ανθρώπους που ήταν άγνωστοι στην πολιτική ζωή του τόπου και ξαφνικά βρέθηκαν βουλευτές.


Από εκεί και πέρα ξεκινάει μία πορεία που ως μόνο στόχο έχει την διατήρηση στην εξουσία με κάθε τρόπο. Το «Go Back madam Merkel» έγινε «YES MAN», περνώντας όλα όσα δεν τόλμησε κανείς να περάσει τόσα χρόνια. Τι να θυμηθεί κανείς, το υπερταμείο που υποθήκευσε όλη την δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, τις ιδιωτικοποιήσεις στη μισή τιμή από ότι είχαν συμφωνηθεί, την διάλυση του τραπεζικού συστήματος, την καταιγίδα σε αύξηση φόρων και εισφορών, την μείωση των συντάξεων. Σίγουρα αν απορυθμίσουμε πόσα μέτρα πέρασε αυτή η κυβέρνηση -που άλλες δεν διανοήθηκαν να αγγίξουν- θα χρειαστεί να γράφουμε για ώρες. Προφανώς και όλα αυτά δεν μπορούν να αποτελούν μια «προοδευτική συμμαχία», αλλά μια «συμμαχία εξουσίας».

Αυτή είναι και η μόνη «ιδεολογία» που ενώνει τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει εξελιχθεί σε μόρφωμα, απορροφώντας ότι παλαιό και διεφθαρμένο αποτίναξαν από πάνω τους τα παραδοσιακά κόμματα.

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Τσίπρας (ένα από τα πολλά) είναι ότι τέτοιου είδους μορφώματα μπορούν να στηριχθούν μόνο σε καθεστώτα τα οποία διατηρούν την εξουσία συνεχώς και δεν είναι και τόσο δημοκρατικά...

Δυστυχώς για αυτόν στην Ελλάδα η δημοκρατία έχει ισχυρά θεμέλια και οι Ευρωεκλογές ήταν η πιο ηχηρή απάντηση ότι ο κόσμος βαρέθηκε το ψέμα και θέλει πλέον έναν υπεύθυνο πολιτικό, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα λέει αλήθειες και θα έχει βαθιά πίστη στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Μετά και τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει τα πάντα. Ήδη φαίνεται να χάνει όλες τις περιφέρειες ανά την Ελλάδα, σχεδόν όλους τους δήμους, ενώ σε λίγες μέρες από τώρα θα χάσει και την κυβέρνηση. Τότε είναι που όλοι αυτοί που τους ενώνει τώρα η εξουσία, θα χάσουν τον συνδετικό τους κρίκο. Τότε είναι που θα προσπαθεί ο καθένας να σώσει το τομάρι του, που θα κατηγορεί ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τον κ. Τσίπρα για τα σκάνδαλα που θα αποκαλυφθούν.

Και τότε είναι που ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί την μεγαλύτερη του ήτα. Μια ήτα που πιθανότατα θα επιστρέψει τον σύριζα στις ρίζες του και στο 3% εάν δεν τον διαλύσει ολότελα.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Διαλυθεί δεν διαλυθεί ο Συριζα, οι καλοθελητές [όπως συνέβη και στο Πασοκ] θα μετακομίσουν σε άλλα κώματα [η ορθογραφία είναι σωστή], θα αρχίσουν να βρίζουν τον Σύριζα και οι μηδενικής μνήμης ψηφοφόροι θα τους ξαναψηφίσουν για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο της εξαφάνισης της ελληνικής φυλής και του ελληνικού κράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι κάτι απλό η διάλυση του,δείτε τι συμβαίνει με το ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πασοκ είχε απλώσει πλοκάμια παντού και κυρίως στην δημόσια διοίκηση που τώρα έγινε συριζα γιατί φοβήθηκε τις απολύσεις.Αν ο Μητσοτάκης ξεκαθάριζε από την αρχή ότι αυτοί που διορίστηκαν με το ΑΣΕΠ είτε με τους γραπτούς διαγωνισμούς είτε με την μοριοδότηση, δεν θα φοβόταν οι δημόσιοι υπάλληλοι την απόλυση.Όσο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους ας μην έλεγε συνεχώς ότι θα πουληθούν στους μεγαλοεργολάβους πχ τους μπομπολαίους κλπ.Δεν φτάνει η ανεργία που υπάρχει θα προστεθούν και άνεργοι που είναι διορισμένοι 15-20 χρόνια και είναι 40αρηδες; που θα βρουν δουλειά όλοι αυτοί;
      Εξ άλλου βλέπουμε τους ιδιώτες που αναλαμβάνουν σε μερικούς δήμους να μαζεύουν τα σκουπίδια από τα κοντέϊνερ, βάζουν την αρπάγη μέσα στον κάδο και τα μαζεύουν κακήν κακώς ότι μπορούν και τα μισά σκουπίδια πέφτουν έξω, χώρια ότι μας χρεώνουν παραπάνω.Αρκετά πληρώνουμε για την καθαριότητα και το πράσινο δεν μας χρειάζονται άλλοι νταβατζήδες.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]