Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία εξετάζει την ανάπτυξη S-400 στην ανατολική Μεσόγειο


Η Τουρκία εξετάζει την πιθανότητα να αναπτύξει πυραύλους S-400 στις νότιες ακτές της, για να παρέχει προστασία στα πολεμικά της πλοία τα οποία θα επιτηρούν τα σκάφη που θα διεξάγουν πετρελαϊκές έρευνες. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Οι ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικοί πύραυλοι που μπορεί να παραδοθούν στην Τουρκία εντός των επόμενων εβδομάδων, θα αυξήσουν δραματικά τις επιχειρησιακές δυνατότητές της στην ανατολική Μεσόγειο- σε μια περιοχή που η Άγκυρα βρίσκεται σε διαμάχη με την Κύπρο, η οποία είναι μέλος της ΕΕ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η ανάπτυξη S-400 στην συγκεκριμένη περιοχή θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε φίλους και εχθρούς της Τουρκίας, ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την ασφάλεια της και τα οικονομικά συμφέροντα της.


Η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο

Η Τουρκία θα "συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΣΕΑ) της Τουρκίας η οποία εκδόθηκε χθες το βράδυ.

Η συνεδρία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν και κράτησε 3,5 ώρες.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΑ, αναφέρεται ότι κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Κύπρο και γύρω από αυτή το τελευταίο διάστημα, αναφέροντας ότι "επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αποφασιστικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκικής Δημοκρατίας, της "τδβκ" και των Τ/Κ”.

"Υπογραμμίστηκε ότι πρέπει να αποφεύγονται οι προκλητικές συμπεριφορές και ανεύθυνες δηλώσεις για την περιοχή, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο οι οποίες είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]