Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Θράκη μας στο στόχαστρο


Οι Τούρκοι επιβουλεύονται απροκάλυπτα την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Η Άγκυρα έχει απλώσει τα δίχτυα της στη Θράκη, χειραγωγεί ένα κομμάτι από τη μουσουλμανική μειονότητα, επιδιώκει τη μετατροπή της από θρησκευτική σε εθνική-τουρκική και κατευθύνει πολιτικά το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ, το οποίο στις ευρωεκλογές πρώτευσε σε Ξάνθη και Ροδόπη.

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου, πρόεδρος του μειονοτικού κόμματος, το είπε ξεκάθαρα: «Το ΚΙΕΦ είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους, απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους. (...) Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, αλλά μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Σημαία μου είναι η ελληνική, αλλά μητέρα σημαία η τουρκική». Μια εύλογη ερώτηση στην κυρία Ασάφογλου είναι η εξής: Ποια στάση θα κρατήσει στο -εξαιρετικά πιθανό- ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας; Θα πολεμήσει υπέρ της πατρίδας ή υπέρ της μητέρας πατρίδας;

Στο ίδιο μοτίβο, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε: «Η δυτική Θράκη και η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα ακόμη δεν απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους, όπως προβλέπονται στις διμερείς και τις διεθνείς συμφωνίες».


Η πρόεδρος του κόμματος ΚΙΕΦ προσπαθεί να δώσει μια εθνική-τουρκική διάσταση στη μειονότητα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου καταγγέλλει την «καταπίεση» λόγω θρησκείας! Επιλέγει, δε, η εμπρηστική δήλωσή του να γίνει από μια μεγάλη ισλαμική μητρόπολη, όπως είναι η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Οι Τούρκοι με αυτή την αντιφατική στάση -και προδήλως γελοία για κάθε αντικειμενικό παρατηρητή και λογικό άνθρωπο- δείχνουν τη σαφέστατη πρόθεσή τους να μας ταπεινώσουν εθνικά και να μας ακρωτηριάσουν εδαφικά.

Φυσικά, η άρχουσα πολιτική τάξη της χώρας μας αδιαφορεί πανηγυρικά για τα σύννεφα που έχουν μαζευτεί και προμηνύουν τη σφοδρή θύελλα η οποία πλησιάζει. Ο τελευταίος Έλληνας που έκανε κάτι για τη Θράκη μας ήταν ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, που θεσμοθέτησε το επίδομα τρίτου παιδιού για κάθε χριστιανική οικογένεια της Θράκης. Όλοι οι άλλοι ήταν και είναι απόντες...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Τάσος Λαυρέντζος,
    Η Θράκη στο Μεταίχμιο (2013)
    http://www.biblionet.gr/book/192026/%CE%9B%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%82,_%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82/%CE%97_%CE%98%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%87%CE%BC%CE%B9%CE%BF

    Από τη δεκαετία του 1920 που η Θράκη ενσωματώθηκε στον ελλαδικό κορμό, πέρασε περίπου ένας αιώνας. Στο διάστημα αυτό η Τουρκία εξάλειψε την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο, ενώ χρησιμοποιώντας ως μοχλό τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, έθεσε σε εφαρμογή μια πολιτική αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή. Στο ίδιο διάστημα το ελληνικό κράτος χειρίστηκε τα ζητήματα της Θράκης χωρίς μακροπρόθεσμη οπτική. Το αποτέλεσμα ήταν η Θράκη να καταδικασθεί σε έναν χρόνιο οικονομικό και δημογραφικό μαρασμό και παράλληλα να δοθεί πρόσφορο έδαφος στην τουρκική πολιτική για την προώθηση των στόχων της. Σήμερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θράκη φθάνουν σε ένα κρίσιμο σημείο, καθώς οι μεταβολές ενός πλήθους παραμέτρων (κοινωνικών, οικονομικών, δημογραφικών) την οδηγούν σε ένα μεταίχμιο. Αυτό ακριβώς καταδεικνύει το παρόν βιβλίο το οποίο με βάση αυτή τη διαπίστωση κάνει ένα ακόμη βήμα: καταθέτει μια τολμηρή πρόταση για μια Νέα Ελληνική Πολιτική στη Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]