Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ουράνιο Τόξο: Να διδάσκεται η "Μακεδονική" σε σχολεία της Φλώρινας


Το σλαβόφωνο κόμμα από τη Φλώρινα ζητεί από τη χώρα μας «να εισάγει τη μακεδονική γλώσσα στη δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται»

Τη διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στα ελληνικά σχολεία ζητά με ψήφισμά του το σλαβόφωνο κόμμα «Ουράνιο Τόξο» με έδρα τη Φλώρινα, που κατεβαίνει στις ευρωεκλογές του επόμενου Μαΐου.

Ειδικότερα, κατά τη πρόσφατη διεξαγωγή του 3ου τακτικού συνεδρίου του «Ουράνιου Τόξου» στο Ξινό Νερό Φλώρινας εξελέγη νέο Κεντρικό Συμβούλιο και Πολιτική Γραμματεία. Κεντρικός άξονας του συνεδρίου ήταν το «μέλλον του μακεδονικού κινήματος στην Ελλάδα» και προς την κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η κάθοδος του κόμματος στις επερχόμενες ευρωεκλογές καλώντας
«όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που μοιράζονται το όραμα για μια δημοκρατική Ελλάδα που θα σέβεται και θα προστατεύει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα να συστρατευθούν με τους εθνικά Μακεδόνες σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση».

Παράλληλα, εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλείται η χώρα μας να αναγνωρίσει, μεταξύ άλλων, «εθνική μακεδονική μειονότητα» και να προχωρήσει στην
εισαγωγή της «μακεδονικής γλώσσας» στη δημόσια εκπαίδευση.

Το ψήφισμα του «Ουράνιου Τόξου», που απευθύνεται στην ελληνική Πολιτεία, έχει ως εξής:

«1. Να αναγνωρίσει επιτέλους την εθνική μακεδονική της μειονότητα.
2. Να εισάγει τη μακεδονική γλώσσα στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται.
3. Να επιτρέψει άμεσα την άνευ όρων επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, κλείνοντας έτσι οριστικά και αμετάκλητα ένα ανθρωπιστικό ζήτημα που αποτελεί παράλληλα και την τελευταία ανοικτή πληγή του εμφυλίου πολέμου.
4. Να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού, όπως επιτάσσουν οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
5. Να χρησιμοποιήσει την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως φορείς ανάπτυξης, ειρηνικής συνύπαρξης και ευημερίας στα πρότυπα των όσων εφαρμόζονται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όχι ως πηγές συνεχών και απαράδεκτων διακρίσεων».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]