Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γκρίνιες στη Βουλή για την «απαξίωση» του Κοινοβουλίου


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τον Νίκο Βούτση ουσιαστικά εγκαλεί η αντιπολίτευση για την υποβάθμιση των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Τα παραδείγματα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, είναι αρκετά και ενδεικτικά. Οι Υπουργοί ολοένα και μειώνουν την παρουσία τους κατά τη διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ενώ η κυβέρνηση επιμένει να νομοθετεί για σημαντικά ζητήματα με εκπρόθεσμες τροπολογίες. Για παράδειγμα, μόλις χθες εγκρίθηκαν τουλάχιστον έξι εκπρόθεσμες τροπολογίες, οι οποίες δεν συζητήθηκαν καν στην Ολομέλεια, αφού η συνεδρίαση διήρκησε λίγες ώρες.

Και ενώ το ζήτημα συζητείται έντονα στους διαδρόμους της Βουλής, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω του Βασίλη Κεγκέρογλου, τοποθετήθηκε δημόσια. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απαξιώνει και συστηματικά υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο. Δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα», τόνισε αρχικά ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. και παρέθεσε την πραγματική κατάσταση:

- Πολλοί Υπουργοί, δεν προσέρχονται στη διαδικασία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου για να απαντήσουν σε ερωτήσεις, με τη φτηνή δικαιολογία του “φόρτου εργασίας”

- Η Ολομέλεια της Βουλής τερματίζει άρον άρον τις εργασίες της στο Νομοθετικό Έργο, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων της Αντιπροέδρου

Την ίδια ώρα δεκάδες τροπολογίες “ψηφίζονται” χωρίς συζήτηση και μάλιστα ορισμένες κατατίθενται αιφνιδιαστικά λίγα λεπτά πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.»

Σύμφωνα, τέλος, με τον κ. Κεγκέρογλου, «η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι πολύ σοβαρός λόγος να φύγει αυτή η κυβέρνηση, με αλλαγή πολιτικής».

Liberal




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]