Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυστηρό μήνυμα ΓΕΝ στην Τουρκία: Δεν θα είμαστε εμείς οι χαμένοι


Προειδοποιήσεις προς την Τουρκία να μην ερμηνεύει την "ψύχραιμη στάση" της Ελλάδας και του ΠΝ "ως αδυναμία" διότι "εμείς δεν θα είμαστε αυτοί που θα βγουν χαμένοι" αλλά και έκκληση προς το Υπουργείο και την Πολιτεία για ενίσχυση του στόλου με την απόκτηση νέων πολεμικών πλοίων περιείχε η ομιλία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη στις εκδηλώσεις για την γιορτή του προστάτη του ΠΝ Αγίου Νικολάου.

Όπως μεταδίδει το in.gr, ο Αρχηγός ΓΕΝ έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία σημειώνοντας πως όσοι "ερμηνεύουν την ώριμη και ψύχραιμη στάση ως αδυναμία προτρέπουμε να το ξανασκεφτούν γιατί πρέπει να γνωρίζουν ότι ξέρουμε, μπορούμε και αν απαιτηθεί θα απαντήσουμε όπως πρέπει και σίγουρα εμείς δεν θα είμαστε αυτοί που θα βγουν χαμένοι".

Ταυτόχρονα ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ανάγκη για ενίσχυση του στόλου του ΠΝ. Όπως έχουν γράψει τα "ΝΕΑ" το ΠΝ επιθυμεί διακαώς την ενίσχυσή του με 4 καινούριες φρεγάτες – γι’ αυτό και έχει κάνει αλλεπάλληλες επαφές με Γάλλους, ενώ συζητάει και με τους αμερικανούς – και βρίσκεται σε διαπραγματεύσει με εταιρείες και για την αναβάθμιση των 4 τύπου ΜΕΚΟ. Εντούτοις, το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΠΝ είναι η έλλειψη πόρων.


Έτσι, χθες ο Αρχηγός ΓΕΝ υποστήριξε πως "στην εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διέρχεται η Πατρίδα απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε κατά τις τελευταίες δεκαετίες, να διατηρήσουμε το αξιόμαχο, αλλά και να ενισχύσουμε το Στόλο.

Και πρόσθεσε πως η ρήση του Χαρίλαου Τρικούπη ότι "Κάθε ημέρα που παρέρχεται άνευ ναυτικής παρασκευής αποτελεί καταστροφή για τον τόπο μας σηματοδοτεί τη χαραχθείσα πλεύση που οφείλουμε απαρέγκλιτα να τηρήσουμε. Οι προσπάθειες για τη θωράκιση του Στόλου, μέσω την απόκτηση νέων μονάδων και τον εκσυγχρονισμό των παλαιών, πρέπει να είναι διαρκείς, παρά τους περιορισμένους πόρους".Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]