Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πρόεδρος Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος στη Βουλή: Τα ΜΜΕ τροφοδοτούν τον ρατσισμό κατά των Αλβανών


Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Τα ΜΜΕ έδειξε ως υπεύθυνους για τον ρατσισμό που -κατά τον ίδιο- βιώνουν οι Αλβανοί, μιλώντας στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αλβανικών Συλλόγων Ελλάδος, Ερμάλ Σουλάι. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Ισότητας της Βουλής ο κ. Σουλάι εκτίμησε ότι η δολοφονία του Αλβανού υπηκόου, του Petrit, στην Κέρκυρα ήταν καθαρά ρατσιστική. Αλλά, όπως είπε, ακόμη πιο ρατσιστικός και θεσμικός είναι ο ρόλος των Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης. «Αυτό, ειδικά η αλβανική Κοινότητα, το ζει πάνω από είκοσι χρόνια. Είναι αυτό ακριβώς που τροφοδοτεί το μίσος, που τροφοδοτεί τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Ο ρατσισμός πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του και η ρίζα του, εδώ στην Ελλάδα, είναι στην πληροφόρηση ή στην παραπληροφόρηση των media και είναι πολλές οι περιπτώσεις, που ειδικά την αλβανική Κοινότητα την εμφανίζουν σαν τον «κακό λύκο», ενώ δεν είναι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξέφρασε τα παράπονά του επειδή δεν έχουν γυριστεί ντοκιμαντέρ για τις ομορφιές της Αλβανίας. «Πάντα πάνε και βρίσκουν τα κατεστραμμένα σημεία να τα δείξουν στην τηλεόραση, σαν να είναι τριτοκοσμική χώρα και να την υποβαθμίσουν. Υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια για χρόνια για να πλήττεται η αλβανική Κοινότητα και γενικώς η γειτονική χώρα της Ελλάδος, η Αλβανία και αυτός είναι θεσμικός ρατσισμός και δεν έχει γίνει τίποτα και ποτέ και είναι στα media και είναι ο σημαντικός παράγοντας που τροφοδοτεί τον ρατσισμό στον ελληνικό λαό», επισήμανε ο ίδιος.


Υποστήριξε, δε, ότι οι Έλληνες δεν ξέρουν τίποτα για τους Αλβανούς, την στιγμή που «ανοίγουν την τηλεόραση και βλέπουν ότι οι μετανάστες- και ειδικά οι Αλβανοί- είναι κακοί, ενώ ο Αλβανός που δουλεύει στα χωράφια του ή που δουλεύει στο εργαστήριό του ή η Αλβανίδα που δουλεύει στο σπίτι του Έλληνα πολίτη δεν είναι, απλά το γενικό σύνολο, επειδή το παρουσιάσουν τα media εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια έτσι, είναι κακοί».

Ζήτησε από την κυβέρνηση να βρει τρόπους μέσω της κρατικής τηλεόρασης να αλλάξει η εικόνα για την Αλβανία, καθώς όπως τόνισε δεν έχει δει ποτέ καμία εκπομπή, όχι μόνο για την Αλβανία, αλλά και για τις άλλες χώρες που είναι μετανάστες εδώ. «Πώς θα πείσετε τον Έλληνα πολίτη ότι δεν είμαστε «ελέφαντες»; Πρέπει να μας γνωρίσουν, ενώ μας γνωρίζουν μέσω της τηλεόρασης σαν κακούς. Πιστεύω ότι πρέπει να γίνει κάποιο βήμα σε αυτό και να αναπτύσσονται προγράμματα, ιδίως μέσω της κρατικής τηλεόρασης, για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός τις παραδόσεις των άλλων λαών που έχουν εγκατασταθεί σε κοινότητες στην Ελλάδα, ότι είμαστε σαν τους Έλληνες και αδέλφια», είπε κλείνοντας.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]