Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ροζ γιλέκα


Δύο στα δύο σε ένα 24ωρο! Η σύλληψη του κυκλώματος των ενεχειροδανειστηρίων αποδεικνύεται ότι έχει γίνει στο πόδι. Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ αποδεικνύουν ότι και η συμφωνία των Πρεσπών έγινε στο πόδι. Και δεν είναι τα μόνα. Είναι τα χτεσινά. Το σημαντικότερο: Είναι κρυμμένα πίσω από ψέματα και κυκλώματα!

Η αρχή για τους πολίτες με την υπόθεση χρυσού έγινε με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή. Εκεί, ο κ Τσίπρας, χωρίς να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, ανακοίνωσε «τη σύλληψη μιας εγκληματικής οργάνωσης, κι έχουμε ήδη 59 συλληφθέντες, με χειροπέδες (το τόνισε ως απόδειξη ενοχής, ο αριστερός!) και του εγκεφάλου (!)». Και το ανάγγειλε σαν επιτυχία για να αποδείξει, όπως είπε, ότι η κυβέρνησή του στρέφεται εναντίον των «λευκών κολάρων», που δεν τόλμησαν να κυνηγήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις!

Ο πρωθυπουργός θεωρεί λευκό κολάρο τον ενεχειροδανειστή και τους συνεταίρους του, ενός λούμπεν παράλληλου κόσμου, κρύβοντας ότι τα πραγματικά λευκά κολάρα στηρίζουν με δωρεές την ανυπαρξία του κράτους στην υγεία, τις υποδομές, τον Πολιτισμό, μέχρι και στα δημόσια έργα! Στηρίζοντας ανοιχτά τον κ Τσίπρα και την κυβέρνησή του! Χωρίς αυτή η κυβέρνηση να τα έχει ενοχλήσει με οποιοδήποτε τρόπο. Αλίμονο. Στα σπίτια τους και στα σαλόνια τους κυκλοφορεί

Το εξελισσόμενο από χτες σε φιάσκο «μεγάλο κατόρθωμα της αστυνομίας» έρχεται να μάθει στον πρωθυπουργό ότι καμιά ποινική υπόθεση δεν κλείνει από την αστυνομία. Κλείνει από τη Δικαιοσύνη! Και η Δικαιοσύνη δεν αποφασίζει μέσα από τα ύποπτα κυκλώματα επίλεκτων αργυρώνητων ΜΜΕ, στελεχών της κυβέρνησης- Μαξίμου- και επίορκων λειτουργών, μέσα στα οποία ζει ο πρωθυπουργός, νομίζοντας ότι αυτό είναι Δικαιοσύνη. Αποφασίζει από την έδρα.


Το κύκλωμα με τον χρυσό βρωμάει. Μοιάζει να είναι αυτό που φαίνεται. Και, οι πολίτες μπορούν να υποθέτουν και να πιστεύουν ό,τι θέλουν για κάθε κατηγορούμενο. Αλλά, οι ίδιοι, η πολιτεία και οι θεσμοί της είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν το νόμο. Γιατί αλλιώς σπέρνουν τον νόμο του Λιντς. Αυτό που κάνει ο συριζα για καθέναν που δεν είναι του γούστου του. Εκβαρβαρίζοντας την κοινωνία.

Αυτά όλα τα μαθαίνει στα πρώτα του βήματα κάθε δημοσιογράφος για να γράφει και να λέει «ο κατηγορούμενος» αντί να λέει ο κλέφτης ή ο φονιάς, ο απατεώνας, καθώς και ο κάθε πρωτοετής στις νομικές σχολές των ΑΕΙ. Αλλά, το μαθαίνει και κάθε έντιμος αριστερός από τα πρώτα του βήματα για λόγους δημοκρατικής ευαισθησίας. Ο πρωθυπουργός, προφανώς δεν ανήκει σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες.

Το αποκορύφωμα ήταν ότι χτες παρακολουθήσαμε μια πρωτοφανή έκρηξη της υπουργού Προστασίας εναντίον λειτουργών της Θέμιδας (σσ προς συριζέους: η Θέμις δεν είναι τραγουδίστρια) γιατί «για την πρόοδο της δικογραφίας υπήρχε συνεχής ενημέρωση των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι επόπτευαν την προανακριτική έρευνα και διαδικασία σε όλα τα στάδια».

Και άδειασε τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης η υπουργός, λέγοντας ότι «η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε μετά το πράσινο φως των εισαγγελέων, οι οποίοι προηγουμένως ενημερώθηκαν για το σύνολο του προανακριτικού υλικού της δικογραφίας, συγχαίροντας μάλιστα τόσοι οι ίδιοι, όσο και η αρμόδια ανακρίτρια τους αστυνομικούς για τον άρτιο χειρισμό της υπόθεσης». Με απλά λόγια: Δε φταίμε εμείς που τσουβαλιάσαμε το κύκλωμα και το εμφανίσαμε σαν ένοχο πριν καμιά δίκη. Οι εισαγγελείς φταίνε!

Το παραπάνω μπάχαλο έγινε, γιατί οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αποφυλακιστέοι από την ανακρίτρια, ενώ ο εισαγγελέας φαίνεται ότι έχει διαφωνίες. Αλλά, από το μπάχαλο αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι υπάρχει παραθεσμικό κύκλωμα αστυνομίας- δικαστικών- Μαξίμου, χωρίς να τηρεί τις θεσμικές δημοκρατικές διαδικασίες. Το οποίο κύκλωμα φροντίζει να πληροφορεί (ή να παραπληροφορεί) τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ως υπηρετικό προσωπικό της κυβέρνησης και όχι ως υπηρέτης της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η γλώσσα του Ζάεφ

Αλλά, και ο σάλος για τις δηλώσεις του Ζάεφ, που αποδέχτηκε την τοποθέτηση του βουλευτή του για «Μακεδόνες του Αιγαίου» και δεν απέκλεισε η διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας», όπως την είπε, στα ελληνικά σχολεία, αποδεικνύει ότι και η συμφωνία των Πρεσπών, στο πόδι έγινε.

Και έγινε στο πόδι, γιατί αναγνωρίζοντας τα σλαβομακεδονικά σαν μακεδονική γλώσσα, επιτρέπει την ύπαρξή τους ως τέτοια. Επομένως και τη διδασκαλία τους. Ποιος θα απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να τα διδάσκει στην Ελλάδα; Με ποιο δικαίωμα, αφού θα είναι αναγνωρισμένη γλώσσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Το θεατράκι με τον Νίμιτς που τάχα αυτοβούλως επενέβη για να βάλει τον Ζάεφ στη θέση του είναι χοντροκομμένο. Ο Νίμιτς κοιμάται όρθιος και δεν ασχολείται με το θέμα παρά μόνο άμα τον σκουντήσει η Ουάσινγκτον. Και η Ουάσινγκτον τον σκούντησε μετά από τα παράπονα (παράπονα και όχι διάβημα ή διαμαρτυρία!) της ελληνικής κυβέρνησης. Τα οποία δεν ήταν για την παρεκτροπή του Σκοπιανού πρωθυπουργού με τη «μακεδονική γλώσσα»!

Τα παράπονα ήταν γιατί «μ αυτά που λέει ο Ζάεφ ξεσηκώνει τους εδώ εθνικιστές και θα τινάξει τη συμφωνία στον αέρα. Πέστε του κάτι». Έτσι μάζεψε τις δηλώσεις του ο Ζάεφ. Όχι γιατί έκανε λάθος και παρέβη τα όρια της συμφωνίας των Πρεσπών! Όχι. Γιατί οι δηλώσεις του είναι μέσα στα πλαίσια της συμφωνίας! Αυτά υπέγραψαν ο Τσίπρας με τον Κοτζιά. Μαζεύτηκε ο Ζάεφ για να μην προκαλεί σάλο στην Ελλάδα και δυσκολεύει το έργο της κυβέρνησης, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Και για να περάσει πιο εύκολα ο Τσίπρας τη συμφωνία από τη Βουλή.

Η συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει πρόξενος μεγάλων δεινών στα Βαλκάνια με τα ψευδή δικαιώματα που δίνει στους σλαβομακεδόνες. Και θα γίνει και πρόξενος μεγάλων ζημιών στις πάνω από 4.000 ελληνικές επιχειρήσεις, που χρησιμοποιούν το όνομα Μακεδονία. Το έργο δεν έχει αρχίσει ακόμα. Θα αρχίσει όταν οι σκοπιανοί αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι του αλυτρωτισμού και των δικαιωμάτων με μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα. Βασισμένοι στη συμφωνία των Πρεσπών!

Στη Γαλλία ξεσηκώνονται τα πράσινα γιλέκα για τους φόρους της κυβέρνησης Μακρόν. Στην Ελλάδα, με πολλαπλάσιους φόρους και με απαξίωση της ελληνικότητας, δεν κουνιέται φύλλο. Εξουσιάζουν τα λευκά κολάρα, αγκαλιά με τα ρόζ γιλέκα.

Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]