Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θύμωσε ο Κοτζιάς με τον Ζάεφ... Αν είναι δυνατόν!


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ περί διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν ήταν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών, θα τραβούσε τα αυτιά του Ζάεφ με όλους τους τρόπους.

«Είμαστε στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας, οπότε δεν είναι καλό να ερμηνεύονται οι εκάστοτε δηλώσεις», είπε ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1, ωστόσο, ανέφερε ότι ο Ζόραν Ζάεφ με τα λεγόμενά του παραβιάζει τους όρους και της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Εξέφρασε τη σιγουριά του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, προσθέτοντας ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο τελευταίος που θα ήθελε εκλογές, ενώ σημείωσε ότι στη Συμφωνία δεν προβλέπεται να παρεμβαίνει η μία χώρα στην άλλη.

«Το τι γλώσσες θα διδάσκονται στην Ελλάδα είναι δικιά μας δικαιοδοσία», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτζιάς, ο οποίος -για να μην ξεχνιόμαστε- υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών η οποία αναγνωρίζει μεταξύ πολλών άλλων και "μακεδονική γλώσσα", που αν κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή, θα αποτελεί νομικό τετελεσμένο και θα έχει δικαίωμα (διεθνώς κατοχυρωμένο) ο οποιοσδήποτε να αιτηθεί να διδάσκεται σε αυτήν. Τώρα που ο κ. Κοτζιάς αναζητεί εναγωνίως το πολιτικό του μέλλον και την πολιτική του διάσωση (που θα του προσφέρει και πολιτική ασυλία), καλό θα ήταν να θυμηθεί εκείνη τη λαϊκή ρήση που λέει "την υπογραφή μας δεν την βάζουμε οπουδήποτε"...Και είναι ο κ. Κοτζιάς που δεν μπορεί επ' ουδενί να ισχυριστεί πως δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις (και έντονες) από πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, ειδικούς επιστήμονες και το τεράστιο πλήθος των ελλήνων πολιτών...




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. «Είμαστε στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας, οπότε δεν είναι καλό να ερμηνεύονται οι εκάστοτε δηλώσεις», είπε ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στον ΑΝΤ1..


    Δηλαδη αφου θα επικυρωθει αυτη η συμφωνια-εκτρωμα ,τοτε θα μπορει να λεει ο,τι θελει ο Ζαεφ;

    Και ο τελευταιος αφελης καταλαβαινει οτι το προβλημα για τους ξεφτυλισμενους πολιτικαντηδες δεν

    ειναι η υπαρξη "μακεδονικης" γλωσσας,αλλα η διδασκαλια αυτης στην Ελλαδα!!

    Εχουμε φτασει σε τετοιο σημειο παραλογισμου,που τα "Μακεδονικα" καποια στιγμη θα προστεθουν στα

    Ρωσικα και στα Βουλγαρικα,ετσι ωστε οι αποφοιτοι τουριστικων σχολων στην Βορεια Ελλαδα να

    συνεννοουνται με τους "Μακεδονες" της "Βορειας Μακεδονιας" στην μητρικη γλωσσα των τελευταιων!!

    Εκτος και αν προσλαμβανονται "Μακεδονισσες" σε επιπεδο δημοσιων σχεσεων για να τονωθει ο

    τουρισμος μας με λιγοτερο κοστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]