Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυστυχώς ο Ζάεφ έχει δίκιο!


Κάθε μέρα που περνάει διαπιστώνεται πόσο πρόχειρο και επιπόλαιο ήταν το κείμενο της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο Ζάεφ δεν είναι αφελής.
Ανοίγει τα θέματα, δημιουργώντας τετελεσμένα.
Και μετά, αναδιπλώνεται τάχαμου, αλλά οι εντυπώσεις μένουν.

Ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι:

- Το Σύνταγμα είναι ένα νόμος ο οποίο αλλάζει. Ποιος μας εγγυάται ότι μια άλλη κυβέρνηση, με ευρύτερη πλειοψηφία, δεν θα επαναφέρει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις που, υποτίθεται, θα απαλείψει ο Ζάεφ;

- Η γλώσσα. Η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας, εκ μέρους της Ελλάδος, αποτελεί τεράστιο ολίσθημα. Δυστυχώς για εμάς, έχει δίκιο ο Ζάεφ όταν λέει ότι σύντομα η γλώσσα θα διδάσκεται και στην Ελλάδα. Ποιος μπορεί να αποτρέψει έναν σκοπιανό, την επαύριο κυρώσεως της συμφωνίας από την Ελληνική Βουλή, να ανοίξει ένα φροντιστήριο στην... Θεσσαλονίκη και να διδάσκει την "μακεδονική γλώσσα"; Ουδείς!

- Η μακεδονική μειονότητα. Από τη στιγμή που στην συμφωνία αναγνωρίζουμε την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας, αύριο μπορούν να μαζευτούν καμιά εικοσαριά οπαδοί του "Ουρανίου Τόξου" και να συστήσουν ένα σωματείο "Μακεδόνων" που στόχο και αποστολή θα έχει την διάδοση και προαγωγή της... μακεδονικής γλώσσας!


Ουδείς μπορεί να το αποτρέψει γιατί το αίτημα τους θα στηρίζεται σε διεθνή συμφωνία κυρωθείσα από την Ελληνική Βουλή!
Και δεν αναφέρομαι στα... ωραία, δηλαδή στις διεκδικήσεις για διέξοδο στο Αιγαίο και τα εμπορικά σήματα.

Παραβλέπουμε ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε κάτι ουσιαστικό. Τα Σκόπια ως... Βόρεια Μακεδονία θα έχουν πλέον διεθνή κρατική υπόσταση. Η ελληνική Μακεδονία αποτελεί μια απλή Περιφέρεια της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι Σκοπιανοί θα έχουν ένα προβάδισμα στα αιτήματα που θα θέτουν σε βάρος μας.

Στο δια ταύτα: Είναι προφανές ότι η συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνον δεν κλείνει τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, αλλά τώρα τον ανοίγει! Ένας αλυτρωτισμός ο οποίος θα έχει πλέον ως αφετηρία μια συμφωνία την οποία υπογράψαμε και εμείς.

Για αυτό και πρέπει να αποτελεί εθνικό στόχο η συμφωνία αυτή να μην κυρωθεί από την Βουλή.

Κωνσταντίνος Τρανταφυλλάκης
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]