Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το δράμα των Ελλήνων της Αλβανίας και η αδιαφορία της Πολιτείας


Τα δύο αστικά κόμματα επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική εθνική κοινότητα για κομματικά οφέλη, διαιρώντας την σε πράσινους και γαλάζιους

Επί χρόνια οι Έλληνες της Αλβανίας, και κυρίως οι Βορειοηπειρώτες, εκλιπαρούν την ελληνική πολιτεία να τους προστατεύσει από την αυθαιρεσία των αλβανικών Αρχών, που με την ανοχή, αλλά και την καθοδήγηση του αλβανικού πολιτικού κόσμου προβαίνουν ανεμπόδιστα σε βίαιες ενέργειες κατά Ελλήνων και σε υφαρπαγές των περιουσιών τους.

Ο ελληνικός πολιτικός κόσμος αδιαφόρησε. Τα δύο αστικά κόμματα επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική εθνική κοινότητα για κομματικά οφέλη, διαιρώντας την σε πράσινους και γαλάζιους, μάλιστα δε, ενώ οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, πρώην και νυν, επισκέπτονται τα Τίρανα, αποφεύγουν επιμελώς να περάσουν από τα αμιγώς ελληνικά χωριά της Βορείου Ηπείρου.

Κι εδώ φαίνεται η διαφορά, τι σημαίνει να παριστάνεις τον πατριώτη, και να είσαι όντως. Οι Τούρκοι πολιτικοί και αξιωματούχοι, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα που να απορρέει από διεθνή ή διμερή συνθήκη, αλωνίζουν στην Θράκη, καθιστώντας την άτυπο προτεκτοράτο, όπου καμιά δουλειά δεν γίνεται αν δεν συμφωνήσει ο αγάς.

Οι μεν τουρκόφρονες υπάλληλοι συνειδητώς υπακούουν στο τουρκικό Προξενείο, οι δε χριστιανοί το πράττουν ελαφρά τη καρδία ελπίζοντες σε άγρα ψήφων για το κόμμα τους, ή και σε αποφυγή τιμωρίας από τον προϊστάμενο.


Κι ενώ αυτά συμβαίνουν με τους Τούρκους, παρέχοντάς τους την δυνατότητα ουσιαστικής τουρκοποίησης της Θράκης, στην Αλβανία έχουμε εθνική, όχι μειονοτική, κοινότητα, με αυξημένα δικαιώματα αυτονομίας, που απορρέουν από τις συνθήκες, και παρ’ όλα αυτά, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν προβαίνουν σε καμιά ενέργεια προστασίας του ελληνισμού της Αλβανίας.

Η αλήθεια είναι, πως από την σημερινή εθνομηδενιστική κυβέρνηση δεν περιμένω προστασία Ελλήνων. Και να θελήσει κάποιος να το πράξει, ίσως βρει μπροστά του τον Πολάκη, που ως νέος Κνίτης, δέρνοντας Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, κραύγαζε με τους άλλους μαρξιστές συντρόφους του "Θάνατος στους εθνικιστές", "Τα αλβανικά σύνορα θα φτάσουν στη Λαμία", "Σεβαστιανέ φασίστα".

Να σημειώσω, ότι ο μακαριστός μητροπολίτης Σεβαστιανός, δεν είχε καλύτερη μεταχείριση επί υπουργίας εξωτερικών του Αντώνη Σαμαρά, επειδή… τους χάλασε την ησυχία, αναδεικνύοντας το βορειοηπειρωτικό, αρχές της δεκαετίας του ’90. Πρέπει επίσης να θυμούμαστε, ότι άνευ συμφέροντος της Ελλάδας, σε προηγούμενες εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε στα Τίρανα να υποστηρίξει τον Έντι Ράμα, και ο Κώστας Καραμανλής τον Σαλί Μπερίσα. Ένθερμοι υποστηρικτές του Έντι Ράμα, φωτογραφούμενοι μαζί του, είναι και οι πρωταθλητές μας Πύρρος Δήμας και Σαμπάνης, οι οποίοι καίτοι Βορειοηπειρώτες, δεν εξέφεραν ούτε μία φράση υποστηρικτική των συμπατριωτών τους, όπως και άλλοι "επώνυμοι" Βορειοηπειρώτες που απήλαυσαν τιμές από το ελληνικό κράτος.

Τα πράγματα τώρα έχουν αγριέψει στην Αλβανία. Ο παμπόνηρος Ερντογάν, αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τον στρατό μας, πέτυχε με τις ορντινάτσες του στην Αλβανία, να δημιουργεί προβλήματα αποσπώντας μεν την προσοχή μας, αλλά και ευτελίζοντάς μας, αφού οι Αλβανοί "μας φτύνουν κι εμείς λέμε ότι βρέχει". Με άφθονο χρήμα, τόσο προς τον Τουρκαλβανό Σπετίμ Ίντριζι, που παριστάνει τον αδικηθέντα γόνο Αλβανοτσάμηδων, όσο κυρίως με τον Έντι Ράμα, αρχινονό των βαλκανικών συμμοριών, όπως καταγγέλλουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.

Προστασία, στα πασίγνωστα εγκλήματα αυτού του ανθρώπου, δεν παρέχει μόνον ο Ερντογάν, αλλά και σκοτεινά κέντρα της Δύσης, που επιχειρούν την ενίσχυση του ισλαμισμού στα Βαλκάνια. Σε πρόσφατη συνάντηση του Έντι Ράμα με τον Τζορτζ Σόρος, ο 31χρονος γιος του Σόρος ανέβασε φωτογραφία τους στο διαδίκτυο και έγραψε την ακόλουθη λεζάντα λατρείας για τον Έντι Ράμα, τον ίδιο άνθρωπο που στη χώρα του κατηγορούν ότι ευθύνεται για τη μετατροπή της Αλβανίας σε μια απέραντη χασισοφυτεία:

«Πάντα είναι ευχάριστο να συναντάς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εdi Rama έναν αναγεννησιακό άνδρα ο οποίος έχει γίνει σύμβολο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας στην Αλβανία και επίσης είναι ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης. Για να μην αναφέρω ότι είναι ο μόνος πρωθυπουργός που φορούσε T-shirt του Michael Jordan σε επίσημες συναντήσεις, αν και είμαι ένας διαχρονικός οπαδός της Knicks, δεν έχω τίποτα προσωπικό παρά μόνο σεβασμό».

Πού θα οδηγήσει αυτή η αδιαφορία μας; Αυτό δυστυχώς, θα φανεί μετά από δυο-τρεις δεκαετίες, όταν οι τότε κάτοικοι θα αναρωτιούνται σε ποια χώρα ζουν, που απλώς θα αποκαλείται Ελλάδα.

Ο Μακεδών
Voria


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]