Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα «κροκοδείλια δάκρυα» της Γερμανίας για την Τουρκία!


Με αφορμή τα κροκοδείλια δάκρυα της Γερμανίας σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, το Βερολίνο δεν κάνει κάτι καινούργιο από αυτό που έκανε μετά την αποκάλυψη των σφαγών από τους Νεότουρκους, των Αρμενίων, Ποντίων, και Ασσυρίων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, με γερμανική βοήθεια και τεχνογνωσία.

Στην πρωτεύουσα της Γερμανίας δεκάδες γνωστοί πολιτικοί καταφέρονται σήμερα κατά της Τουρκίας αλλά δεν είναι άμοιροι σφαγών και διώξεων που οργανώθηκαν από καθεστώτα δικτατορικά (Assad, Gadaffi, Sadam,) με Γερμανική τεχνική βοήθεια και πληροφόρηση όπως και η Τουρκική ΜΙΤ, που αποτέλεσε προνομιακό συνεργάτη και αποδέκτη πληροφοριών και τεχνικών μέσων επί αρχηγίας της αντίστοιχης Γερμανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος του Klaus Kinkel, μετέπειτα υπουργού Εξωτερικών.

Κύριος στόχος της Γερμανικής Υπηρεσίας υπήρξαν, ήδη από τη δεκαετία του ’80, Κούρδοι αγωνιστές του ΡΚΚ, που τότε δεν είχε τεθεί εκτός νομιμότητας στην Ευρώπης και τις ΗΠΑ, αλλά και Έλληνες και Κύπριοι που κινούντο εναντίον της Τουρκίας στη βάση του Κυπριακού, δηλαδή της εισβολής και κατοχής του νησιού, παράνομα από Τουρκικές δυνάμεις εξοπλισμένες και με Γερμανικά όπλα.


Την ίδια περίοδο η Γερμανία, με μυστικές διαδικασίες που σε μεγάλο βαθμό κινούσε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, έστησε στη Λιβύη του Gadaffi ένα χημικό εργοστάσιο στην όαση της Τζέρμπα που ήταν απολύτως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και κατασκεύασε 400 περίπου διοικητικά καταφύγια για την προστασία των εκλεκτών του Κανταφικού καθεστώτος. Παρείχε υλικά τηλεφωνικών υποκλοπών στις υπηρεσίες της Λιβύης, του Ιράκ, της Συρίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Σήμερα εξακολουθεί να πουλά όπλα και ανταλλακτικά στην Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία και κάνει δεκάδες άλλες μπίζνες μαζί τους ασκώντας πολιτική πίεση με τις δήθεν «κραυγές» της για βασανιστήρια, συλλήψεις και εκτελέσεις ή στρατιωτικές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες.

Τη χειρότερη όμως πολιτική πράξη σε βάρος της Ελλάδας, η Γερμανία πραγματοποίησε υπό την καθοδήγηση των Hans Dietrich Genscher και Klaus Kinkel, τη δεκαετία του ’90, όταν αποσταθεροποίησαν και οδήγησαν τη Γιουγκοσλαβική Ομοσπονδία σε ένα ματωμένο δεκαετή εμφύλιο, ως την πλήρη διάλυσή της, προκειμένου να επιτύχουν πολιτικά και οικονομικά οφέλη κι αφήνοντας την περιοχή των Βαλκανίων ως σήμερα ασταθή.

Αλλά και στην Τουρκία σήμερα η Γερμανική Υπηρεσία πληροφοριών, μέσω του κλάδου της που αφορά τη βιομηχανία και την οικονομία, εξακολουθεί με λεπτές παρεμβάσεις της να στηρίζει την Τουρκική οικονομία εκδίδοντας δελτία σύμφωνα με τα οποία η οικονομική κατάρρευση της Τουρκίας θα οδηγούσε σε ζημιές δις ευρώ γερμανικές εταιρίες και θα έπρεπε να αποφευχθεί.

Tαυτοχρόνως, σιωπηρά και μεθοδικά, με αιτιολογίες που άπτονται της οικονομικής κρίσης, επιχειρεί να παρεμποδίσει συμφωνίες για πώληση οπλικών συστημάτων από τη Γαλλία στην Ελλάδα, προσαρμοζόμενη, ειδικά στο ζήτημα αυτό, με τις ΗΠΑ κι επιτρέποντας στην Τουρκία να αυξήσει δραματικά την παλαιά διαφορά του 7:10 σε επίπεδα άνω του 1:2


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]