Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιμένει ο Κοτζιάς: Ο Καμμένος είπε στο υπουργικό πως δόθηκαν €50 εκατ. από τον Σόρος


Στη δήλωσή του ότι ο Πάνος Καμμένος μίλησε στο υπουργικό συμβούλιο για χρηματοδότηση από τον Τζόρτζ Σόρος με ποσό της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, εμμένει ο Νίκος Κοτζιάς διαψεύδοντας τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και υποστηρίζοντας ταυτοχρόνως πως επιχειρείται η τρομοκράτηση όσων στήριξαν εντός και εκτός τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε πως υπάρχουν δυνάμεις που βγάζουν λεφτά από την αδράνεια και ζήτησε εκ νέου να υπάρξει νόμος ακόμη και συνταγματική πρόβλεψη για τον έλεγχο των απόρρητων κονδυλίων, και άφησε σαφή υπονοούμενα κάνοντας λόγο για την ανάγκη ελέγχου και των «μυστικών υπηρεσιών επισήμων αλλά και αυτών που κάποιοι πάνε να φτιάξουν»

Σε ό,τι αφορά το θέμα της επιστολής παραίτησης δήλωσε πως είναι προσωπική και δεν επιθυμεί και ο ίδιος να τη δημοσιοποιήσει ενώ άφησε αιχμές σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο που συνεχίζει να ακολουθεί τη δική του γραμμή στα εξωτερικά θέματα.

Σημείωσε πως κατέθεσε δύο μηνύσεις τόσο για τις μέσω μηνυμάτων και άλλων τρόπων απειλές που έχει δεχθεί προκειμένου να υπάρξει διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές. Όπως επίσης και για να διερευνηθούν περιπτώσεις που κατά τη γνώμη του είναι δυσφημιστικές και εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο απειλών και εκβιασμών.


Χαρακτηρίζοντας Πύρρειο Νίκη του Π. Καμμένου τη δική του παραίτηση άφησε αιχμές και υπονοούμενα για τον πρωθυπουργό και τη στάση που τήρησε επιλέγοντας να συνεχίσει με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ παρότι τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα επιβεβαίωσε πως είχε παραιτηθεί και στις 19 Σεπτεμβρίου μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στις ΗΠΑ και τις ανακοινώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για επανεξέταση της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Μάρτιο.

Ο Νίκος Κοτζιάς απέφυγε να αναφερθεί τόσο στη μηνυτήρια αναφορά όσο και στην επιστολή παραίτησης που έστειλε στον Πρωθυπουργό. Τόνισε μόνο ότι κατέθεσε τη μήνυση που είναι η δεύτερη προκειμένου η δικαιοσύνη να διερευνήσει τις απειλές που δέχθηκε καθώς και τους εκβιασμούς, που πλέον συνεχίζονται με τη μορφή δημοσιευμάτων.

Αποφεύγοντας να μιλήσει συγκεκριμένα για τα θέματα που συζητήθηκαν στο επίμαχο υπουργικό συμβούλιο αρκέστηκε μόνο στο να επαναλάβει τα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος για την χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Τζόρτζ Σόρος με 50 εκατ.. ευρώ καθώς και ότι δεν αντέδρασε ουδείς άλλος ούτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Εντύπωση πάντως προκάλεσαν οι αναφορές του στο θέμα του καθορισμού της αιγιαλίτιδας ζώνης, αφού υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχαν ενημερωθεί προ εξαμήνου για την προετοιμασία των προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν στην αιγιαλίτιδα ζώνη.

Μάλιστα παρέπεμψε στον Αλέξη Τσίπρα για εξηγήσεις σχετικά με την αλλαγή της απόφασης για το θέμα αυτό. Σημείωσε μόνο ότι ο ίδιος τον είχε ρωτήσει πριν τις δηλώσεις που έγιναν στην τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών αν μπορεί να εξαγγείλει κάτι σχετικά με τις εξελίξεις. Θύμισε δε πως ο Πρωθυπουργός είχε κάνει αναφορά σε μια διετή προετοιμασία που είχε γίνει.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]